PARFEM S MIRISOM MRTVAKA: Na ovaj način će voljena osoba zauvek biti uz vas!

- S odeće se uzimaju mirisne čestice koje se posebnim hemijskim procesom u kojem se koristi alkohol, pretvaraju u miris - rekla je jedna naučnica s francuskog Univerziteta

  • 3

Postoje hiljade vrsta parfema raznih mirisa, ali ne sa jednim, mirisom mrtvaka! Jedna francuska kompanija planira proizvodnju parfema koji će sadržati miris vaše drage preminule osobe.

Francuskinja Kaća Apelategi (52) došla je na ovu ideju još pre sedam godina, kada je njen otac umro. Nedostajao joj je i želela je da njegov miris čuva u nekoj bočici kako bi joj zauvek ostao u sećanju.

ZA MUŠKARČINE: Stiže parfem s mirisom roštilja! (FOTO) (VIDEO)

- O tome sam razgovarala s majkom koja mi je rekla: "I meni jako nedostaje, a nedostaje mi i njegov miris u tolikoj meri da neko vreme nisam želela oprati jastučnicu na kojoj je spavao dok je bio živ" - rekla je Apelategi.

Stupila je u kontakt s naučnicima s Univerziteta "Le Havreu" koji su osmislili posebnu tehniku proizvodnje ljudskog mirisa.

Parfem nežno naprskajte na "pulsne tačke"

- S odeće se uzimaju mirisne čestice koje se posebnim hemijskim procesom u kojem se koristi alkohol, pretvaraju u miris - rekla je jedna naučnica sa Univerziteta.

Sin Kaće Apelategi, koji je još uvek student, trebao bi sprovesti ideju polovinom novembra ove godine uz pomoć hemičara.

(Telegraf.rs/ Izvor: mojportal.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA