EVO KAKO RADI ČUDOTVORNA VAKCINA PROTIV RAKA: Kubanski imunolog otkriva tajnu

Kubanski imunolog objašnjava da postoje jasni kriterijumi po kojima se određuju pacijenti na koje ova vakcina deluje. Rezultati pokazuju da zavidan broj bolesnika, nakon što je primio, živi duže od pet godina

  • 6

Kubanski imunolog Pedro Kamilo Rodrigez dao ja nadu milionima obolelih od raka pluća. On je na čelu tima koji je stvorio vakcinu protiv raka pluća, koja bi uskoro trebalo da bude registrovana i u Srbiji .

Rodrigez objašnjava da postoje jasni kriterijumi po kojima se određuju pacijenti na koje ova vakcina deluje. On ističe da rezultati pokazuju da zavidan broj bolesnika, nakon što je primio, živi duže od pet godina, što bi bez "cimavaksa" bilo nezamislivo.

- "Cimavaks EGF" namenjen je pacijentima koji imaju nemikrocelularni rak pluća u poodmakloj, trećoj B ili četvrtoj fazi - objašnjava imunolog Rodrigez za "Naše novine".

On kaže da najnoviji rezultati pokazuju da kod pacijenata koji imaju povišen nivo faktora EGF, a to je faktor rasta koji izaziva metastaze, vakcina ima najbolji efekat.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

- Njen cilj, da ne budemo pogrešno shvaćeni, nije da izleči bolesnika koji ima rak pluća u poodmaklom stadijumu, već da on s bolešću živi. Tačnije, vakcina usporava i zaustavlja napredovanje matastaze na druge organe. Samim tim se povećava preživljavanje i kvalitet života - kaže kubanski imunolog.

Na pitanje da li je istina da vakcina ovu bolest pretvara u hroničnu, Rodrigez kaže da se kancer transformiše u hronično nezarazno oboljenje, kao što su hipertenzija ili dijabetes.

- Pacijenti u tom slučaju redovno primaju vakcinu koja ih održava u životu, kao insulin dijabetičare - ističe Pedro Kamilo Rodrigez.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Odgovarajući na pitanje koliko duže žive pacijenti koji prome vakcinu, on objašnjava da su dosadašnji rezultati pokazali da ima više od 20 odsto pacijenata koji žive čak pet godina duže.

- Kliničke studije koje su urađene do sada pokazale su da vakcinu ne mogu da prime pacijenti s dijagnozom raka pluća u poodmakloj fazi s metastazama u centralnom nervnom sistemu. Još ne postoje klinički dokazi o mogućoj koristi kod tih pacijenata. To je zato što pacijent s takvim metastazama zahteva drugačiji tretman, uključujući i steroidne lekove, čije dejstvo može da utiče na efekat ove vakcine - kaže čuveni kubanski imunolog.

On posebno ističe da je vakcina bezbedna i kao takvu je registrovala kubanska agencija za lekove CECMED. Što se tiče neželjenih efekata, oni se pojavljuju kao i kod ostalih vakcina - u vidu blagog crvenila, anoreksije, grčeva, drhtavice, glavobolje, mučnine, povraćanja, povišene temperature, talasa toplote, hipertenzije ili hipotenzije. Mogu se javiti i crvenilo i bol na mestu uboda.

(Telegreaf.rs / Izvor: Naše novine)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dani

    22. maj 2015 | 19:07

    Pa ljudima u tom stanju jedino i to preostaje ako uopšte i daju

  • toplistanadrealista

    22. maj 2015 | 12:15

    Stop vakcinama

  • andrijana

    2. mart 2017 | 13:19

    dobro svi pricate kako leci a niko ne prica kako da dozdemo do tej vakcine pisite barem broj kontakt ako moze pozz

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA