50 ODSTO POPULACIJE IMA PROBLEM SA GUTANJEM TABLETA: Istraživanja pokazala veću efikasnost praškastih lekova!

Statistike kažu da više od 50% populacije ima problem sa gutanjem tableta i kapsula! Razlog za to su najčešće: disfagija, duge (hronične) terapije tabletama koje vremenom stvore averziju od uzimanja kod potrošača, deca koja zbog svog uzrasta otežano gutaju i mnogi drugi!

  • 2

Za svakog pojedinca, bilo da je reč o lečenju, samo prevenciji bolesti ili želji za očuvanjem zdravlja, važna je efikasnost leka ili dodatka ishrani koji koristi.

Efikasno rešenje za potrošača je imperativ, a efikasnost nekog farmaceutskog proizvoda definišu tri ključne stvari:

oblik proizvoda (tablete, kapsule, direkt oblici u prahu, lozenge, šumeće tablete, sirupi, ...), način konzumiranja – „user friendly“ (koliko je proizvod komplikovan za primenu) i medicinska svojstva proizvoda (doza, aktivna supstanca, dejstvo, ...)

Na narušavanje efikasnosti u velikoj meri utiče neispravno uzimanje leka, odnosno dodatka ishrani, što je sve češći slučaj u praksi. Zato se i nameće pitanje kada ih i zašto, neispravno uzimamo?

Foto: Promo Foto: Promo

Statistike kažu da više od 50% populacije ima problem sa gutanjem tableta i kapsula! Razlog za to su najčešće: disfagija, duge (hronične) terapije tabletama koje vremenom stvore averziju od uzimanja kod potrošača, deca koja zbog svog uzrasta otežano gutaju i mnogi drugi.

Nije samo „progutati“ problem kod primene tableta i kapsula! Istraživanja sprovedena u Evropi kažu da je za:

38% ispitanika veoma važna lakoća uključivanja leka/dodatka ishrani u dnevnu rutinu

41% ispitanika važan prijatan ukus suplementa i da ga na osnovu toga najčešće bira

33% ispitanika važna lakoća otvaranja i konzumiranja farmaceutskog proizvoda

Rešenje koje savremena farmaceutika nudi, a koje će obezbediti maksimalnu efikasnost suplemenata, jesu Direkt oblici koji se direktno rastapaju u ustima, bez potrebe za dodavanjem tečnosti!

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Direkt oblici su jednostavni za primenu, prevazilaze probleme gutanja i omogućuju bolju bukalnu iskoristljivost proizvoda od šumećih tableta ili kapsula.

Direkt oblici su sve česći izbor i bolja alternativa posebno šumećim tabletama, kako zbog bolje iskoristljivosti sadržaja (nema taloga koji ostaje na čaši kada se rastvara šumeća tableta), tako i zbog boljeg podnošenja prilikom primene (nema neprijatnih tegoba u zeludcu kao kod primene šumećih tableta, kao ni oslobađanja ugljen-dioksida koji je neizbežan kod rastvaranja šumećih tableta u vodi). Komfornost, praktična i brza primena Direkt oblika, svakako su dodatne prednosti u odnosu na šumeće tablete.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

I na našem tržištu poslednjih par godina možete naći ove savremene Direkt oblike. Naša domaća farmaceutska kompanija Pharmanova ima u svom portfoliju 2 proizvoda Direkt oblika: Magnezijum 300 Direkt i Vitamin C Direkt+Zn.

Ove Pharmanovine proizvode karakterišu:

jednostavnost primene (bilo kad, bilo gde – brzo), prevazilaze problem gutanja, prijatan, osvežavajući ukus citrusnog voća, optimalna dnevna doza vitamina i minerala po kesici za konzumiranje, visok kvalitet proizvoda

bolja bukalna iskoristjivost (u odnosu na tablete, kapsule, šumeće tablete...)

odličan odnos cene i kvaliteta

odsustvo šećera, glutena i laktoze

 

Foto: Promo Foto: Promo

Magnezijum 300 Direkt Pharmanova

Poznato je da se nedostatak magnezijuma u organizmu manifestuje povećanom sklonošću stresu, smanjenim sposobnostima podnošenja opterećenja i slabim imunitetom.

Svakodnevna upotreba magnezijuma:

ublažava bolove, napetost i grčeve u mišićima

smanjuje stres, razdražljivost, glavobolju i utiče na boje funkcionisanje nervnog sistema

pozitivno utiče na probavne smetnje i opstipaciju

pozitivno deluje na organizam u periodu trudnoće i dojenja

deluje u prevenciji osteoporoze, vaskularnih i srčanih tegoba

Pakovanje Magnezijum 300 Direkt-a sadrži 20 kesica sa po 300 mg magnezijuma u prahu. Uzimanjem jedne kesice dnevno zadovoljavaju se dnevne potrebe organizma za magnezijumom i olakšava svakodnevno funkcionisanje na zdrav način.

S’ obzirom na efikasno i blagotvorno dejstvo magnezijuma u prevenciji i olakšanju tegoba grčeva i bolova u mišićima, kako kod osoba koje se sportom bave profesionalno, tako i kod onih kojima je rekreativno bavljenje sportom svakodnevnica, Magnezijum 300 Direkt Pharmanova je dobio i preporuku Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije. Ova preporuka, potvrda je kvaliteta i efikasnog dejstva ovog proizvoda.

Vitamin C Direkt+Zn

Vitamin C Direkt+Zn sadrži kombinaciju optimalnih doza vitamina C (300 mg) i cinka (10 mg).

Snažna antioksidansna svojstva vitamina C i cinka doprinose jačanju imuniteta i otpornosti organizma, te se preporučuje kao svakodnevni dodatak ishrani tokom cele godine.

Foto: Promo Foto: Promo

Vitamin C i cink dobro su poznati kao snažna pomoć imunom sistemu i pozitivnom uticaju na zdravlje, kako kod žena, tako i kod muškaraca. Muškoj populaciji se sve više preporučuje redovan unos cinka, jer on povoljno utiče na nivo testosterona (hormona važnog za muškarce), ali i na normalan rad prostate! Vitamin C Direkt+Zn idealan je izbor i za osobe koje su pušači, usled štetnog, oksidativnog, dejstva duvana koji smanjuje nivo vitamina C u krvi. Pušači imaju povećane potrebe za njim upravo zbog njegovog antioksidansnog svojstva.

Vitamin C i cink nisu samo važni za očuvanje zdravlja, već i za lepotu! Vitamin C sa dodatkom cinka, pozitivno će uticati na stvaranje i očuvanje kolagena, važnog elementa za izgradnju hrskavice i kostiju, ali i za zdrav i lep izgled kože, kose i noktiju.

Poznato je i svojstvo vitamina C kao saveznika u borbi protiv alergija, te je sastavni deo gotovo svake kućne apoteke.

Pozitivni aspekti sinergije vitamina C i cinka ogledaju se i u:

boljem vezivanju gvožđa u organizmu, što je važno za sve one koji imaju problem sa anemijom

održanju normalnog vida kod čoveka

uticaju na plodnost i bolje reproduktivne sposobnosti

stvaranju više energije, a manje isrcpljenosti

Pharmanova Magnezijum 300 Direkt i Vitamin C Direkt+Zn predstavljaju savremene farmaceutske oblike, kreirane sa ciljem da potrošaču obezbede jednostavnu upotrebu, zadovoljstvo kroz primenu, maksimalan efekat i benefit po zdravlje!

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • UlicaSaDusom

    29. maj 2015 | 22:25

    Ja se uplasim kad mi ostane u grlu zaglavljen :) Imam osecaj da me grebe !.

  • Mandril

    31. maj 2015 | 17:40

    Volim zene koje nemaju problema sa gutanjem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA