MISLILA JE DA IMA EPI-NAPAD, A USTVARI JE BILO NEŠTO ŠTO IMA VEZE SA SEKSOM: Saznajte šta!

Ovo su bizarne (samo)dijagnoze umišljenih pacijenata! Od neobične izrasline koja je zapravo bila rebro, melanoma za koji se pokazalo da je končić od čarape... Hipohondri kod lekara zaista dolaze sa zanimljivim pitanjima

  • 2

Svakodnevica lekara nije ni blizu onome što možete da vidite u seriji doktor Haus i čini se da takve serije podstiču na razne samodijagnoze. Danas je više hipohondara nego ikad, prvenstveno zahvaljujući većoj dostupnosti informacija na internetu. Upravo takve bizarne ili samo smešne dijagnoze lekari su otkrili na Reddit-u.

Hipohondrija – život u strahu od bolesti

- U hitnu su došli 16-godišnja devojka i njen dečko. Bili su zabrinuti, rekli su da je imala neki oblik epileptičnog napada. Nakon razgovora s njom nasamo, shvatio sam da je prvi put doživela orgazam.

- Moj kolega je radio kao specijalizant dermatologije. Došao im je jako zabrinut mladić koji je mislio da ima melanom na stopalu. Nakon pregleda, jedva su se suzdržavali od smeha dok su shvatili da se radi o zalepljenom končiću od čarape na stopalu.

Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak

- Imao sam pacijenta koji je tvrdio da su u njegovoj porodici genetski skloni amputacijama. U hitnu je došao muškarac koji je tvrdio da ima izraslinu na grudima koja je vrlo bolna na dodir i bio je uveren da će umreti od raka dojke. Nakon brojnih pitanja skinuo je majicu, a ja sam ga pregledao. Rekao sam mu da mi pokaže gde je to, a on je pokazao na rebro.

- Došao mi je pacijent u stomatološku ordinaciju rekavši da je primetio nešto belo kako mu izlazi iz zubnog mesa. Bilo mu je čudno šta je to, jer je već izvadio umnjake. Na svoju je ruku prethodno napravio rendgenski snimak. Zapravo se radilo o parčetu tortilja čipsa koji mu se zaglavilo iza zuba.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

- Jedan starac došao je na ortopediju i rekao da ga stopalo užasno boli. Nakon što se izuo, bol je fantomski nestao. Kad je ponovo obuo cipelu bol se vratio. Reč je bila o kamenčiću u cipeli.

Telegraf.rs / 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milica

    2. jun 2015 | 18:43

    Moj prvi orgazam ja mislila da sam se onesvestila :D pao mrak na oci i k nista nisam znala ni ko sam ni sta sam ni gde sam :D

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA