Rešite se mitisera za 20 dinara! I to stvarima koje već imate u kući

Zavirite u svoju kuhinju i sigurno ćete naći neki od sastojaka kojim ćete efikasno očistiti pore, a da to istovremeno bude nežno za vašu kožu, ali i za vaš kućni budžet

  • 0

Koliko god pokušavali da ih se rešite, mitiseri kao da su uvek na licu, a ukoliko krenete na njih nekim agresivnim preparatima i tretmanima, oni vam se odmah "svete" ružnim crvenilom i ispucalim kapilarima.

Zato je "home-made" kozmetika od prirodnih namirnica koje već imate u svojoj kuhinji mnogo bolji izbor - blaga je za vašu kožu, te vrlo efikasna u čišćenju začepljenih pora, a pritom je i ekonomična!

Čišćenje pora

Najbolji i najbrži način je parenje lica jer para pomaže mitiserima da izađu iz kože. Zagrejte u loncu vodu i u nju stavite koru limuna. Držite lice tik iznad lonca, a preko glave stavite peškir kako se para ne bi "rasipala" sa strane.

Ostanite tako tri do pet minuta, a potom isperite lice blagim sapunom i posušite ga peškirom.

Foto: Foter/--Filippo-- Foto: Foter/--Filippo--

Maska od belanaca

Belance sužava pore i tako spečava da nečistoće prodru u njih, a pomaže i da se očiste pore koje su već začepljene. Odvojite iz jajeta belance u posudu pa dodajte četiri kašičice soka od limuna i kašičicu meda i sve dobro promešajte. Naime, limun dezinfekcijsko dejstvo, a med antibakterijsko.

Masku nanesite na suvo lice (ako ste prethodno parili lice očistite ga peškirom) i pustite da odstoji 15 minuta. Nakon toga je sperite hladnom vodom i namažite lice hidratantnom kremom.

Med izvlači mitisere

Med je poznat po antiseptičkim i antibakterijskim svojstvima, a dobro je i što je lepljiv pa se nečistoća iz mitisera prosto zalepi za njega čime joj pomažete da na neagresivan način izađe iz pora.

Stavite kašičicu meda na lice i oko dva minuta prstima trljajte kožu, posebno prelazeći T-zonu u kojoj ima najviše mitisera. Nakon toga isperite lice toplom vodom.

Foto-ilustracija: Foter/Vermin Inc Foto-ilustracija: Foter/Vermin Inc

Piling od sode bikarbone

Mogućnosti sode bikarbone su ogromne, a jedna od njih je i uklanjanje mrtvih ćelija površinskog sloja kože i dubinsko čišćenje pora. Pomešajte kašičicu sode bikarbone, tri kašičice mlake vode i pola limunovog soka. Smesa mora biti nešto gušća od mleka.

Nežnim kružnim pokretima je nanosite ravnomerno na celo lice, kao da vršite blagu masažu prstima Na kraju isperite lice mlakom vodom, osušite ga i namažite kremom.

Piling od jagoda

Jagode su prepune alfa hidroksilne kiseline, a ona kontroliše proizvodnju masnoća i uklanja odumrli sloj ćelija kože. Maska od jagoda pomoći će vam da se rešite starih mitisera koji su stvorili i manje upalne procese (bubuljice) i istovremeno će sprečiti pojavu novih.

Pomešajte kašiku meda, tri ispasirane zrele jagode (koje ste prethodno dobro oprali i očistili od peteljke) i pola kašičice limunovog soka. Smesu koju dobijete nanesite na lice prstima, masirajući ga blagim kružnim pokretima oko tri minuta. Posle toga umijte lice.

Foto: Foter/t-mizo Foto: Foter/t-mizo

Maska od zelenog čaja

Zeleni čaj prepun je antioksidanasa i pomaže mitiserima da lakše izađu iz pora. U manjoj posudi pomešajte tri kašičice zelenog čaja, jednu smeđeg šećera i pola kašičice limunovog soka. Sve dobro izmešajte i stavite na lice. Ostavite da odstoji 15 minuta pa isperite mlakom vodom.

(Telegraf.rs / 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA