ČITAJTE ETIKETE: Ovaj sastojak u kozmetici IZAZIVA RAK!

Kad kupujete higijenske proizvode za kuću, obavezno pročitajte šta pipe na deklaraciji, da slučajno ne sadrži ovaj izuzetno štetan sastojak koji ozbiljno može da ugrozi zdravlje svih ukućana

  • 5

Aditiv triklosan pronađen je u mnogim proizvodima koji se koriste u domaćinstvu, kao što su sapun, pasta za zube ili šampon. Naučnici su identifikovali potencijalno ozbiljne posledice dugotrajne izloženosti ovoj hemikaliji.

Istraživanje je dokazalo da je triklosan kod laboratorijskih miševa uzrokovao fibrozu jetre i karcinom. Fibroza jetre je stanje koje tokom vremena može da "preraste" u cirozu.

Naučnici ističu da su njihova otkrića relevantna i za ljude, s obzirom na proces koji su proučavali tokom studije.

Nakon više od četiri decenije istraživanja u SAD-u nema nikakvih dokaza da triklosan, aktivni sastojak mnogih antibakterijskih sapuna, gelova za ruke i vlažnih maramica, nudi bilo kakvu dobrobit za zdravlje.

(Telegraf.rs / MojPortal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ČIČA

    14. avgust 2015 | 18:55

    Radim izuzetne sapune i losione naa bazi lekovitog bilja.Ni prodaja iti bilo šta sene radi u Srbiji.ugroženima poklanjam.Sređujem psorijazu,šugu,ekceme,gljivične bolesti kože i stopala.Pare mene zanimaju,al učite,probajte s biljkama iz vašeg okruženja,bićee prezadovoljni,al potrudite se malo.Pametnom je i komarac muzika.

  • tole

    14. avgust 2015 | 16:48

    a gdenje na ovom spisku krema za depilaciju? i ona to sadrzi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA