TUKU PACIJENTE PO GUZI, KRADU, LOČU: Ovo su najgori lekari na svetu!

Ovo su najpoznatiji slučajevi neprofesionalizma od strane lekara i medicinskih sestara. Saznajte šta su uradili ovi nesavesni zdravstveni radnici i nadajte se da se ovako nešto neće dogoditi i vama

  • 0

Mnogi ljudi se pre medicinskih zahvata često pitaju da li mogu da veruju lekaru koji njihov život drži u svojim rukama. Iako u većini slučajeva sve prođe u redu, svake godine se beleži velik broj slučajeva u kojima se lekari neodgovorno ponašaju prema pacijentima.

Ovo su najpoznatije povrede poverenja u odnosu pacijent – lekar.

Lekar je ohrabrivao pacijentkinju da izvrši samoubistvo

Britanka koja se borila s anksioznošću, nije dobijala kvalitetnu pomoć od svog lekara. Dr Arun Singal, čija je pacijentkinja bila, čak joj je u jednom trenutku rekao da se ubije, a uputstva kako da to učini može da pronađe na internetu. No, nije znao da ona sve snima i da će snimak priložiti u žalbi protiv njega. Dr Singal potom je suspendovan na tri meseca.

Bivša zaposlena u bolnici, pacijentima slala lažna pisma o lobotomiji

Nakon što je Majkl Morison 2010. dobila otkaz iz bolnice u američkoj saveznoj državi Ilinois, ukrala je podatke o pacijentima i uskoro je počela da šalje pisma u kojima ih obaveštava da tretmani na kojima su bili kod psihologa nisu dali rezultate pa moraju na lobotomiju. Pisma je poslala na adrese 30 pacijenata. Nakon dvomesečne istrage, Morisonova je otkrivena i na sudu je priznala krivicu. Osuđena je na 30 meseci uslovne kazne.

Foto-ilustracija: Profimedia/F1 Online Foto-ilustracija: Profimedia/F1 Online

Okrutne šale s dementnim pacijentima

U SAD je 2010. šest zaposlenih, između 23 i 51 godine, sedam dementnih pacijenata namazali su mašću ne bi li svojim kolegama napravili “klizavi izazov”. No, umesto da se smeju kolegama, završili su u zatvoru.

Omamljene pacijente tukao po guzi

Najmanje godinu dana dr Majkl T. Klark u Njujorku udarao je pacijenate pod anestezijom po turu, jer mu je to bilo zabavno. Istu je praksu pokušao je da prenese na pojedine svoje kolege koji su ga odmah prijavili za seksualno uznemiravanje pacijenata. Ubrzo je dr Klark suspendovan na osam meseci.

Foto-ilustracija: Foter/sacredjinx Foto-ilustracija: Foter/sacredjinx

Slao neukusne poruke usred operacije

Anesteziolog Artur K. Zilberštajn, koji je radio u medicinskom centru u Sijetlu, poslao je 250 poruka eksplicitnog sadržaja svojoj devojci. Pojedine su bile fotografije sa njegovim pacijentima. Jednom je poslao fotografiju sebe sa pacijentom koji je ležao uspavan na stolu, a na fotografiji su se mogli videti i intimni delovi pacijentovog tela. Drugom je prilikom poslao 45 pohotnih poruka u 90 minuta, i to sve za vreme operacije želuca.

Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/Apple's Eyes Studio Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/Apple's Eyes Studio

Anesteziolog udario pacijenta posle operacije srca

Anesteziolog dr Andrej Votjakov iz Rusije, nakon 36-časovne smene sreo je 61-godišnjeg pacijenta koji je nedavno bio na operaciji. Pacijent je navodno uvredio Votjakova te nije “pokazao poštovanje” prema njegovom poslu. Snimci kamere pokazuju da se anesteziolog posvađao s pacijentom zavezanim za krevet pre nego što ga je udario u grudni koš.

Pacijent je preminuo nedelju dana posle. Votjakov je izjavio kako incident nema veze sa smrću pacijenta. To je bio i kraj istrage, a lekar je dobio novčanu kaznu i pet meseci dobrotvornog rada.

Foto-ilustracija: Foter/abolotnov Foto-ilustracija: Foter/abolotnov

Medicinska sestra krala od uspavanih pacijenata

U januaru 2015. u bolnici u Britaniji primećeno je da pacijentima nestaju stvari. Bolnica je u saradnji sa policijom napravila klopku da uhvate lopova, a u krađi su ulovili 49-godišnju medicinsku sestru koja je čekala da pacijenti oboleli od raka zaspu pod uticajem morfijuma, a potom bi ih pokrala. Osuđena je na 16 meseci zatvora.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Ginekolog snimao preglede

Ginekolog Nikita A. Levi koji je 25 godina radio u američkom gradu Baltimoru najmanje osam godina nosio je skrivenu kameru kojom je snimao ginekološke preglede svojih pacijenata. Prijavila ga je koleginica kada je počela sumnjati što ginekolog radi. Tokom istrage je pronađeno više od 1.200 videa snimljenih u bolnici. Bolnica je za odštetu isplatila više od $ 190,000,000 oko 7000 njegovih pacijentkinja. Deset dana nakon što je otkriven, lekar je počinio samoubistvo te supruzi ostavio pismo izvinjenja.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Pijani anesteziolog ubila porodilju

Iskusni belgijski anesteziolog Helga Voters u septembru 2014. počela je da radi u francuskoj klinici za akušerstvo. Tokom prvog dana na poslu, jednoj porodilji je dala epidural, a potom izašla na piće. Porođaj se zakomplikovao i bilo je potrebno napraviti carski rez, ona se vratila pripita u kliniku. Kada su je pitali da li može da obavi posao rekla je da je popila samo čašu rozea. Uprkos prizanju da je konzumirala alkohol, bolnica joj je dopustila da uspava ženu pre zahvata. Međutim, sve je pošlo po zlu i porodilja je umrla, a njoj je zabranjen rad u medicinskim ustanovama.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Napuštao pacijente usred operacije

Dr Pervajz Čaudri koji je radio u američkoj saveznoj državi Kalifornija imao je najveći broj operacija srca godišnje, ali i najveću stopu smrtnosti tokom operacija. Razlog za to može biti što je Tome je usred operacije napuštao operacionu salu i pacijenta ostavio na milost ostalim medicinskim radnicima. Nekoliko pacijenata podiglo tužbu protiv njega, a on bi ih sve demantovao. Novčanu kompenzaciju napuštenim pacijentima isplaćivala bi bolnica.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs / PortalOko)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA