Našminkajte se prema boji svojih očiju

Svaka žena može imati pogled zavodnice ako je vešta u izboru boja šminke i kombinovanju nijansi prilikom senčenja, jer svake oči imaju paletu boja koja se slaže uz njih

  • 0

Monotoni tip šminkanja samo jednom nijansom senke za određen tip očiju odavno je zastareo, a zamenio ga je miks odgovarajućih tonova i tekstura koji se kombinuju bez obzira da li je u pitanju dnevna i za večernja prilika.

Ako pravilno odaberete boju šminke na kapcima, istaći ćete prirodnu boju svojih očiju, a u nekim slučajevima i promeniti celokupan izgled. Svetski poznata šminkerka Šarlot Tilburi koja ima i svoju liniju šminke savetuje kako da to postignete.

Bakarna i zlatna za plave

Igre kontrastnih boja uvek deluju atraktivni i zato tople zemljane boje savršeno pristaju hladnijim plavim očima. Bakarna i zlatna nijansa čine plave oči još plavijima, a tople metalik boje daju im dozu topline. Izvucite samo liniju oka tamnijim ajlajnerom, a ostatak kapka iznijansirajte mat senkom u kombinaciji pomenutih boja.

Savet plus: terakota, boja šampanjca, ali i narandžasta senka će učinit da imate pogled seksi zavodnice.

Foto-ilustracija: Foter/The Snarky Princess Foto-ilustracija: Foter/The Snarky Princess

Crveni tonovi za zelenooke

Crvena je komplementarna boja zelenoj pa gledajte da na svojim zelenim očima nosite senke sa crvenim "prizvukom". Nijanse garneta, ametista i bronze mogu da izgledaju odlično, ali svakako treba da budete oprezni s njima. Ako preterate, možete delovati umorno, posebno ako vuku na ružičasto. Zato je savet da, pre nijansiranja, povučete strogu crnu liniju uz ivicu gornjeg kapka.

Savet plus: ljubičasta, siva i sedefasto srebrna daće vam nežan, ženstveniji izgled.

Foto-ilustracija: Foter Foto-ilustracija: Foter

Tamnoplava i ljubičasta za braon oči

Ako ste devojka sa tamno smeđim očima malo je verovatno da ćete pogrešiti s izborom šminke. Ipak, najbolje bi bilo da birate zemljane tonove, te boja jantara i kobaltno plavu ili teget koje naglašavaju zelenkasti pigment u smeđim očima. Ljubičasta ili tamnoplava linija izvučena ajlajnerom ili masnom olovkom daće vam isti efekt kao i crna i daće predivan kontrast vašim očima.

Savet plus: izbegavajte senke sa svetlucavim efektima jer možete delovati prešminkano.

Foto-ilustracija: Foter/Motoune Foto-ilustracija: Foter/Motoune

Neutralne smeđe nijanse za oči boje lešnika

Zlatna i boja smaragda naglašavaju maslinasti pigment u svetlo smeđim očima, dok neutralne smeđe pojačavaju njihovu jačinu. Na ivice kapaka nanosite zeleni ili čokoladno smeđi ajlajner, a sjaj ovakvih očiju istaknite primesom zlatne ili boje slonovače u unutrašnjim uglovima.

Savet plus: izbegavajte bež nijanse jer umrtvljuju, a intenzivne plave nijanse koristite samo za večernje prilike.

(Telegraf.rs / 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA