DRAGE MOJE ŽENE, JA VAM SE DIVIM: Kristijan dobio ćerku i zapalio čitav Balkan ovim pismom!

- Naravno, znam ja da i vi isto tako volite svoje dete. Samo sam to želeo da kažem naglas, jer mi je drago da sam i ja postao deo tog tima - napisao je Kristijan u poruci koja je oduševila čitav region

  • 10

Kristijan Janušić, iz Samobora, Hrvatska, nedavno je postao otac. Bio je toliko srećan što je dobio ćerku da je morao sa svima da podeli svoju sreću, objavivši ovaj post na svom blogu.

"Pismo svakoj majci i kažem vam 'Hvala'. Pričali su mi, znao sam sve, ali nisam znao ništa.

'I plakaćeš, obećavam, jer saznaćeš šta je ljubav, za koga dišeš i zašto živiš.' KJ

Uveravali su me da je to nešto najlepše na svetu i da je taj događaj nešto što dosad još nisam doživeo i osetio. Rekli su mi da se ne brinem i da će sve biti u redu. Ana i ja smo slušali razne priče i ispovesti trudnica, mama i roditelja uopšteno. Pa zanimalo nas je sve, a ja sam želeo da znam šta to Anu čeka i šta sve moram JA da uradim kako bih joj pomogao i kako bih se najbolje pripremio za taj dan. Eh, da sam znao. Bio sam siguran da znam, jer pričali su mi i stotine priča uverilo me je da sam spreman i da znam sve, ali nisam znao ništa.

Foto: Facebook/Kristijan Janušić Foto: Facebook/Kristijan Janušić

Ok priznajem, emotivac sam i plakao sam na onoj početnoj sceni crtaća 'Up' kao i na nekoliko scena crtaća 'Lilo & Stich' ili 'Čudovišta iz ormara'. Ali te suze nekako dođu brzo i kratko traju, a crtani zaboraviš - do ponovnog gledanja i ponovnog sušenja očiju i laganja Anie da me 'opet' muči alergija. I moji roditelji su takvi, a ja sam njhova kopija i hvala bogu na tome.

Ali zašto je bitno da li sam ja emotivan ili ne i ko su moji mama i tata? Pa bitno je, jer i oni su proživeli sve što sam ja tek počeo, sve što je moja Ana proživela pre nekoliko dana i sve što dosad nisam znao niti cenio koliko je zaista trebalo. O, kako se to promenilo.

I samo da znate, ovo nije post upućen mladim roditeljima sa savetima šta i kako, to se nikako ne bih usudio. Ovo je samo jedno veliko hvala Ani, ona je ljubav mog života, a ja, iako sam znao što je hrabrost, novu lekciju od nje naučio sam u subotu 26. 09. 2015. Bio je to najstrašniji, najiščekivaniji i najdivniji dan mog života i ona je imala glavnu ulogu, a ceo film nam je, umesto završne špice, poklonio čerku. Korina je novi deo mog srca, kopija Ane i mene i naše malo čudo.

Foto: Facebook/Kristijan Janušić Foto: Facebook/Kristijan Janušić

I naravno, ja znam da i vi isto tako volite svoje dete. Znam da nisam jedini koji voli najjače i koji voli toliko jako da je to ponekad neizdrživo i neopisivo. Samo sam to želeo da kažem naglas, jer mi je drago da sam i ja postao deo tog tima.

Svim ženama koje imaju dete ili pokušavaju, poručujem da ih cenim i razumem. A mojoj mami imam nešto da kažem:

- Divim ti se i samo molim boga da ću i ja biti kao ti i kao tata, jer samo ću onda znati da sam uspeo i da sam na dobrom putu. Hvala ti što si uprkos nepodnošljivom bolu izdržala do kraja i mene donela na ovaj svet. Jer nije ovaj svet blago, to ste vi i život koji ste mi ti i tata dali i cenim što ste kroz ljubav stvorili moje divne sestre i mene. I oprostite mi i ti i tata svaku ružnu reč, jer ništa od toga nisam mislio, ja samo nisam znao, ali uvek vas volim najjače i to se nikada neće promeniti.

Ana i Korina mi se iz bolnice vraćaju za vikend i ovi dani bez njih postaju mi nepodnošljivi. Ali strpljiv sam ja i nikada ne dobijem sve odmah, ali uvek dobijem sve. To je moja životna priča koju sam prihvatio i koju ne bih menjao ni za šta. Anu i Korinu posećujem svaki dan - pa ovih dana samo to i čekam, a Korini sam juče šapnuo najčvršće obećanje ikad:

- I uvek ću te držati za tu divnu ručicu i biću tvoj superheroj i zaštitnik, obećavam. Najvažnija si, voljena, vredna i prekrasna i naša si mala Biškulica.

A svima vama koji čekate svoju ljubav ili je tek planirate, nemojte uopšte da se bojite, pa to je najlepše putovanje ikada, to vam obećavam. Trudnoća počinje sa poljupcem i rečima 'Volim te', a bol će proći iste sekunde kad vaša ljubav oseti mamina prsa i tatin dah. I buduće tate, budite uz svoju ljubav na porođaju. I ako dosad niste plakali, ja vam obećavam, plakaćete suzama pravednika i čoveka koji voli.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Ja? Dok je porođaj trajao bio sam uz Anu, pričao sam joj ono što je trebalo da čuje i držao sam je za ruku. Mnogo sam lagao, ali to su one dobre laži - drugačije i nije moglo biti. Kad se Ana porodila, bol je prestao, Korina na njoj zaspala, a ja sam se slomio - od suza, ljubavi, sreće i još jače vere. Svojim devojkama poklanjam ceo svet.

I kako je mene Snežana naučila pre 15 godina, ako vas ikada bude strah, samo zatvorite oči i u sebi tiho recite: 'Moj izbor su ljubav i vera'. Jer to je onda vaš izbor, vaše pravo i zacrtani put.

Ja nisam znao, ali sada znam. I nakon devet meseci briga, radosti, straha, ljubavi i suza, reći ću vam još ovo:

- Jer taj je tren u potpunosti uklonio svaku brigu, na lice stavio najveći osmeh ikad i moj je život dobio još veće značenje. Ana je moja heroina, zauvek, a Korina me je naučila da je totalno fer biti zaljubljen u dve devojke u isto vreme."

Od sada, Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs / 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mila

    2. oktobar 2015 | 16:59

    Troje divne djece imam i sigurna sam da je to dar od Boga.

  • Cu

    2. oktobar 2015 | 15:50

    Porodila sam se pre 6 meseci. Nema ništa lepše nego biti roditelj..

  • viva

    2. oktobar 2015 | 14:01

    naravno,roditeljstvo je najlepsi poklon u zivotu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA