Evo kako da sigurno prepoznate lažova! (FOTO)

Ima lažova koji su toliko vešti da teško možete da provalite da ne govore istinu. Ali, postoje načini da i takvog majstora uhvatite u laži. Evo i koji

  • 0

Uhvatiti nekoga u laži nije toliko teško ako obratite pažnju na nekoliko stvari. Ponašanje čoveka koji laže i onog koji govori istinu se razlikuje, kao i boja glasa, ono što izgovara... Mnogo lakše je razotkriti prosečnog lažova dok je kod onih koji imaju "poker fejs" to malo teže, ali nije nemoguće.

Nećete verovati o čemu u krevetu najviše lažu muškarci, a o čemu žene

Treba da obratite pažnju na ove stvari:

Ton glasa - biće drugačiji nego inače. U većini slučajeva se onom ko izgovori laž ton glasa povisi, u manjem broju slučajeva je dublji. No, u svakom slučaju nije isti kao kad osoba govori istinu.

Suzdržanost - lažov često koristi reči poput - ja mislim, verujem, po mom saznanju ili neka vrsta... Na taj način pokušavaju što veći deo izmišljene priče da drže nejasnim.

Oklevanje - nakon što mu se postavi pitanje, onome ko ne govori istinu trebaće nekoliko trenutaka da smisli odgovor.

Ublažavanje - koristiće "mekši jezik" odnosno pokušaće ublažiti samu težinu krađe. Na primer, umesto da kaže "Nisam ukrao torbu", reći će "Nisam uzeo torbu".

Negativne emocije - lažov će izgovarati reči kao što su mržnja, isprazno i tužno, a na taj način podsvesno iskazuju svoju krivicu.

Gomila informacija - da bi žrtvu uverio u svoju laž, lažov će izmišljotinu dopunjavati raznim izmišljenim detaljima o tome što se dogodilo.

Neutralnost - izbegavaće zamenice "ja" ili "mi" kao da nemaju veze sa onim što se događa ni s ljudima koji su u to upleteni.

Mešaju sitne detalje - ljudi koji govore istinu imaju jasnu sliku o tome šta se dogodilo, ali lažovi nemaju i lako se pogube u sitnim detaljima svoje izmišljene priče. Kažu jedno, a potom nešto sasvim drugo jer se ne sećaju šta su prvi put rekli.

Ako neko naglo pomeri glavu nakon postavljenog pitanja, kao da se trgnuo, lako je moguće da je nešto slagao. U trenutku izgovaranja laži disanje se menja i postaje duboko jer srce brže kuca. Neprirodno mirovanje - držanje kao kip, takođe, otkriva da neko laže jer to pokazuje da nije opušten.

Foto-Ilustracija: Profimedia/Corbis Foto-Ilustracija: Profimedia/Corbis

Dodirivanje nosa ili usta još je još jedan znak da neko možda zaobilazi istinu kao i premeštanje s noge na nogu, ali to može da znači i da se neko dosađuje (što opet može biti vrsta laganja jer se pretvara da ga nešto zanima, a nije tako). I zurenje nekome u oči bez treptanja može da razotkrije okorelog lažova dok amateri izbegavaju da gledaju u oči onoga koga pokušavaju da slažu.

Ostavite komentar da li vam se dopala ova tema i o čemu biste voleli da čitate.

(Telegraf.rs / 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA