Evo gde žive najzdraviji ljudi na svetu!

Ukoliko želite da doživite lepu starost, bez bolesti i patnje, možda bi trebalo da razmišljate da se preselite u neku od ovih zemalja

  • 4

Iako je mnogim ljudima san da dožive stotu ili da budu večito mladi i lepi, ostvarenje takvih želja je zasad naučna fantastika. No, ono što se može jeste poživeti lep život u zdravlju i veselju.

 

Ona ima 116 godina, jede slaninu svaki dan i NE BOLUJE OD KANCERA! (VIDEO)

 

Ruski naučnici pronašli mitski napitak zbog kojeg ćete VEČNO BITI MLADI!

 

A sve to zavisi ne samo od standarda, već i od klime, genetskih obeležja, životnog stila, prehrambenih i higijenskih navika.

 

Donosimo vam listu od pet zemalja u kojima jedva da ima bolesti:

 

Katar

 

Stanovnici Katra retko se tazbolje, jer po prirodi imaju izuzetno jak i razvijen imuni sistem. Jedino se time može opravdati ovaj fenomen. U ovoj zemlji je u proseku sedam lekara na hiljadu ljudi, a prosečni životni vek je 77 godina.

 

 

Norveška

 

Ovo je zemlja u kojoj se najviše troši na zdravstvenu negu po glavi stanovnika. Ima veoma razvijenu ekonomiju i njeni stanovnici imaju pristup najboljoj medicinskoj opremi i najefikasnijim lekovima.

 

Infografika: Telegraf

Infografika: Telegraf

 

Švajcarska

 

Švajcarska je treća zemlja na svetu sa najzdravijim stanovništvom. Razlog tome krije se u niskim temperaturama, planinama i svežem vazduhu karakterističnim za ovu zemlju. Stopa smrtnosti iznosi devet na hiljadu stanovnika. Ipak, ono što iznenađuje jeste činjenica da je potrošnja alkoholnih pića u ovoj zemlji za 73 odsto veća od globalnog standarda, a 22 odsto posto žena i 31 odsto muškaraca u Švajcarskoj su pušači. Ipak, uprkos ovim lošim navikama treća su najzdravija nacija na svetu.

 

Luksemburg

 

Ovo je jedna od država u kojoj se najviše troši na zdravstveni sistem. Ono što kvari sliku jeste visoka stopa gojaznih osoba i velika potrošnja alkoholnih pića, prenosi Večernji list.

 

Infografika: Telegraf

Infografika: Telegraf

 

Japan

 

Oko četvrtine stanovništva starije je od 65 godina. Japanci često idu na sistematske preglede, osigurana je odlična prenatalna briga i kontrola zaraznih bolesti. Iako ove medicinske usluge nisu besplatne, Japancima država olakšava tako što pokriva 70 odsto vrednosti medicinskih usluga. Važnu ulogu u dugovečnosti i zdravlju ovog naroda sigurno ima i način života.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Јааа

    27. novembar 2015 | 22:59

    Najduži vek je u zemljama gde je i finansijska situacija najbolja

  • Шоне

    27. novembar 2015 | 21:13

    Племе,Хунзе је нај здравије.

  • Lola

    27. novembar 2015 | 18:38

    Po vecini odgovora vidi se da propadamo I izumuremo. I to jos uvek mladi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA