Ne preterujte sa sapunom, jer može ozbiljno da vam naškodi!

Iako ima mnogo istine u izreci “čistoća je pola zdravlja”, ne treba ni preterivati. Pogotovo ne sa kozmetičkim sredstvima za pranje kože

  • 3

Održavati ličnu higijenu veoma je važno za naše zdravlje. Ovo posebno važi kad je u pitanju pranje ruku i najintimnijih delova tela. Ali, umesto agresivnih antibakterijskih sapunaza kupanje i tuširanje, bolje bi bilo da koristite neki blaži sapun na bazi prirodnih sastojaka ili običnu vodu.

 

OTKRIVENA VELIKA ISTINA O ANTIBAKTERIJSKOM SAPUNU: Sve je to jedna velika šarena laža, a evo i dokaza!

 

Šta mislite, da li je pametnije da se TUŠIRATE ujutru ili uveče?

 

Stvar je u tome što preteranom upotrebom kozmetičkih sredstava mi sa svog tela skidamo ne samo potencijalno štetne bakterije, već i one dobre, koje su neophodne za održanje prirodnog balansa naše kože, ali i celokupnog imuniteta.

 

- Kad se svakog dana detaljno izribamo sapunom, mi s kože ljuštimo mnogobrojne dobre bakterije, koje imaju ulogu da nas zaštite od pojave akni oli ekcema i da čuvaju naš imuni sistem. Najbolje bi bilo sapune sa antibakterijskim delovanjem koristiti jednom do dvaput nedeljno ili kad se baš isprljamo, a ostalih dana samo se istuširati čistom vodom – objašnjava doktorka Robin Čatkan i dodaje:

 

 

- Ne izaziva malo prljavštine bolesti, već preterana čistoća. Svakodnevno treba sapunom prati ruke, pazuhe i prepone, a za ostatak tela je dobra i obična voda – kaže ona.

 

(Telegraf.rs / Mirror)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BD

    14. decembar 2015 | 13:22

    Ja sam pojeo sapun kad sam bijo mali i evo ništa mi se nije desilo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA