≫ 

Ova devojka je imala samo 25 kilograma i doktori su joj dali 2 dana života, a onda se dogodilo čudo (FOTO)

- Osećala sam se ukočeno, svaki dan je postao isti i nadala sam se da ću umreti u miru, dok spavam. Moja porodica i ja smo već bili spremni da ću umreti - rekla je ova devojka

  • 10
Foto: Profimedia/Caters News Foto: Profimedia/Caters News

Džema Voker iz Australije je godinama bolovala od anoreksije i bulimije, a doktori su joj u jednom trenutku davali još samo 48 sati života. Međutim, ona danas ima 22 godine i u potpunosti se oporavila i uključila u borbu protiv obe bolesti kako bi pomogla drugim devojkama da ne prođu kroz ono što je i ona prošla.

BILA NA KORAK OD SMRTI JER JE ŽELELA DA JE DRUŠTVO PRIHVATI: Tinejdžerka postala anoreksična da bi bila "in" (FOTO) (VIDEO)

Bolesti su joj dijagnostifikovane kada je imala samo 14 godina, a doktor je odmah upozorio porodicu da će ona umreti ukoliko se ne bude podvrgla tretmanu oporavka. U narednih sedam godina je tri puta završavala hitno u bolnici, na psihijatriji i odeljenju gde bi uspeli da joj povrate kilažu na neki prihvatljivi minimum.

Ona je pokrenula posao sa preparatima za lepotu i sada slavi šest meseci od kad je uspela da ozdravi. Prošle nedelje je podelila fotografije na kojima izgleda kao živi kostur, a njima je htela da podigne svest o borbi protiv bolesti koje je i sama iskusila.

- Gledam svaku sliku pojedinačno i setim se kakav sam tačno osećaj imala u tim trenucima i kakvo one značenje imaju. Osećala sam se ukočeno, svaki dan je postao isti i nadala sam se da ću umreti u miru, dok spavam. Moja porodica i ja smo već bili spremni da ću umreti - rekla je Džema.

Foto: Profimedia/Caters News Foto: Profimedia/Caters News

Njen otac Stiv ističe da i danas oseća bol kada pogleda fotografije svoje ćerke iz najgore faze bolesti.

- Noćima smo samo sedeli pored njeog kreveta i bili sa njom jer ništa drugo nismo mogli da uradimo. Tada smo se osećali bespomoćno i to je najgori osećaj - rekao je on.

Međutim, ona je kasnije počela da pati od "rifiding" sidroma, ili povratka u normalu sa jelom, jer je unosila po 6.500 kalorija na 20 minuta zbog čega je padala u nesvest i halucinirala.

- Moj oporavak je bio traumatičan jer su mi se kilogrami brzo vraćali. Za samo sedam meseci sam dobila 40 kilograma, što je bilo skoro tri puta više nego što sam imala, to je uticalo na moju psihu. Ljudi su mislili da se dobro osećam jer sam izgledala zdravije. Trebalo mi je još mnogo, ali sam uspela da izguram, sada vidim šta je život, a da sam toliko blizu bila smrti - zaključila je Džema.

(Telegraf.rs/ Izvor: mirrror.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • UNITEDSTATESOFSERBIA

    14. januar 2016 | 11:12

    Mnoge su poludele od lepotiranja @

  • Rade

    14. januar 2016 | 09:50

    Samo burek ,slatkiši i coca cola,ima do stotke da nagura za desetak dana,meni se to desilo,sada moram na dijetu.

  • Ljilja

    14. januar 2016 | 09:23

    KROZ TAJ PAKAO SAM PROSLA,MNOGI MISLE DA NISAM PREZIVELA.SRECOM SVE JE DOBRO

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA