Sinoć ste zaglavili, mamurni ste, a morate na posao? Evo kako da pregurate dan

Ponekad se desi da rođendan dragog prijatelja padne u četvrtak. Planirali ste da budete "dobri" i odete ranije kući, ali ponela vas je atmosfera i zaglavili ste do kasno pijani, a danas radite. Zapamtite ove savete za slučaj da vam se uskoro desi tako nešto

  • 5

Izgurati radni dan posle pijane noći nije nimalo lako, ali ima načina da pomognete sebi i ostanete na nogama koliko god je potrebno. Evo kako to da izvedete.

Hladan tuš

Čim ustanete iz kreveta, skočite pod hladan tuš, iako verujemo da vam ta ideja nije nimalo privlačna. Hladan tuš pomaže u tome da se osećate budnije, jer hladna voda ubrzava disanje i ukupni unos kiseonika, što pak povećava broj otkucaja srca i protok krvi, piše Index.

Pogledajte koje su prednosti tuširanja hladnom vodom

Pijte više vode

Kada spavate, vaš mozak koristi vreme za čišćenje metaboličkog otpada, koji se nakuplja tokom dana. Dobra hidratacija neće zameniti san, ali pomoći će vam u "kupovini" malo vremena za vaš mozak, do sledeće prilike za spavanje. Loša hidratacija plus loš san su vrlo složen problem, koji treba izbeći po svaku cenu.

Šetanje

Uzmite što češće pauze, u kojima ćete brzo hodati. To će podstaći cirkulaciju i pomoći da lakše izdržite ovaj dan. Jedno istraživanje Univerziteta u Džordžiji otkrilo je da vežbanje niskog intenziteta može smanjiti umor za čak 65 odsto.

Zdrava hrana

Kada vam fali energije, nadoknadite je pravom hranom, koja će održati nivo šećera u krvi. Hrana bogata ugljenim hidratima složenim, zdravim mastima i proteinima, može vam i te kako pomoći u borbi protiv umora pa se snabdejte jajima, orasima, zobi i slično.

Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak

Dremnite malo

Ako ste u mogućnosti, odspavajte 20 minuta. I toliko malo dremanja može da pomogne kod suzbijanja negativnih efekata lošeg sna.

Izađite napolje

Izlaganje prirodnom svetlu, povećava nivo serotonina, hormona sreće, koji je povezan sa pozitivnijim raspoloženjem i višim nivoom energije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA