MATURA: Svečane haljine proslavljenih kreatora od 10.000 do 100.000 dinara

U modi su duge haljine, rađene od svile, nežnih prirodnih boja ali i šarene, unikatne kombinacije. Domaći dizajneri poručuju da budete svoji, romantični i da obučete ono u čemu se najbolje osećate

  • 2

Matursko veče predstavlja dan u životu svake devojke kada se ona, najčešće tek po prvi put, zaista oseća kao filmska diva, zvezda na crvenom tepihu, prineza ili jednostavno kao samosvesna, odrasla devojka koja želi da se prikaže u punom sjaju.

Još od početka završne školske godine, glavna tema za ćaskanje među devojčicama i devojkama jeste šta obući, koji stil odabrati, i koliko novca je za postizanje željenog izgleda potrebno.

Jedan od imperativa pri izboru garderobe za ovu specijalnu noć svakako je biti jedinstven, drugačiji, imati posebnu haljinu, nakit ili frizuru.

Kako bi vam bar delimično olakšali ovaj mukotrpni posao, Telegraf.rs za vas je istraživao ponudu  unikatnih modela domaćih kreatora, a prenosimo i njihove savete u vezi sa tim koju odevnu kombinaciju je najbolje odabrati za ovu priliku.

U butiku kreatorke Vladanke Celić kažu da je interesovanje izuzetno veliko i, za razliku od predhodnih godina, devojke se više odlučuju da željeni model haljine sašiju. Za takav poduhvat neophodno je izdvojiti od 20.000 do 40.000 dinara, a proces izrade traje desetak dana. Cena gotovih modela kreće se od 10.000 do 35.000 dinara.  Savet za sve mlade devojke je da obuku ono u čemu se najbolje osećaju, jer je matursko veče samo jednom u životu.

Verica Rakočević poručuje maturantkinjama da "iskoriste priliku da  budu romantične, jer ovo je možda i poslednja šansa za to. Za seksi izgled ima vremena i kasnije". U butiku ove kreatorke pronašli smo unikatne modele od čiste svile sa ručno rađenim čipkanim detaljima, čija cena iznosi 100.000 dinara, dok se jeftiniji modeli kreću oko 60.000. Kod Verice Rakočević moguće je pronaći i prigodne detalje, starinske pojaseve ili kaiševe, koji će upotpuniti večernji izgled.

Duge haljine u puder i bež boji, od svile, bogate i lepršave preporuka su modnog salona Suzane Perić, a prodajna cena modela kreće se od 20.000 do 59.000 dinara.

Za praktičarke i one koje bi da matursku kombinaciju sačuvaju i za neke druge prilke tu su modeli Dragane Ognjenović. Klasičniji modeli haljina  po ceni od 15.000 do 20.000 dinara može kasnije poslužiti i kao dobitna odevna kombinacija za poslovni koktel ili venčanje.

Modeli Nataše Šarić preporučljivi su za one koji udobnost cene iznad svega, a spremne su da haljinu zamene interesantnim kompletom sa živahnim detaljima, kravatom, rukavicama, torbicom ili šeširom.

EKSTRAVAGANCIJA MLADIH DIZAJNERA ZA ONE SMELIJE

Nezaobilazni kutak visoke mode u prestonici svakako je i modni distrikt u Čumićevom sokačetu. Ekipa mladih dizajnera spremila je originalne kombinacije, koje odišu ekstravagancijom, rezervisane za one sa sopstvenim stilom i nešto smelije.

Ekipa Choomiha, kako se popularno zove kvart mode i orginalnosti, svojim uspesima se dokazala na domaćim i stranim modnim nadmetanjima, a pored odeće mladi dizajneri u ponudi imaju i bedževe, šalove, oglice.

Kreacije Emilije Petrović, Tijane Žunić I Jasmine Vujović, kreću se od 15.000 do 32.000 dinara, a dizajnerke su raspoložene da prema vašim željama, konstituciji, ali i karakteru naprave nešto potpuno novo, što će predstavljati baš vas i vašu ličnost.

Pogledaje u našoj foto galeriji koji se to modeli preporučuju za noć u kojoj se slavi mladost i zrelost, novi početak, ali i kraj najlepšeg školskog doba.

(Lj. Vučetić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ivancica

    12. maj 2012 | 01:27

    Bas su super ove kreatorke, pa ako kupim haljinu za 1000 evra, na maturu cu bosa

  • xxy

    6. jun 2013 | 13:21

    zašto duge haljine? mlade ste lepe.zgodne, zašto pokrivate noge, biće vremena kada dobijete kapilare,vene,fleke,onda će te se kajati što niste nosile kratke... i zar nije lakše igrati i provoditi se u kratkoj, vajda je to smisao da se to veče provedete....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA