Mislila je da je to obična ZUBOBOLJA. Posle pola godine, samo što nije ostala BEZ GLAVE!

Iako je otišla da izvadi zub i tako reši problem, to je za nju bio samo početak agonije koja i dalje traje. Greška lekara ju je umalo koštala života i još uvek se nije oporavila

  • 3

Dijagnostičke greške se ne dešavaju samo kod nas, već svuda u svetu, ali to nije opravdanje za ljude koji zbog toga boluju mnogo duže i oporavak im je teži, a, naročito, nema opravdanja za porodice preminulih usled lekarske grške.

LEKARI JOJ UPROPASTILI ŽIVOT: Provela je 30 godina u krevetu zbog pogrešne dijagnoze, a onda je USTALA (FOTO)

SAMO U SRBIJI: Lekari joj napisali da ima upalu krajnika, a ona ih izvadila pre 25 godina!

Džema Vud (27) i dan danas vodi težak život i žrtva je pogrešno dijagnostifikovanog i pogrešno lečenog tumora. Ima muža i dvoje dece i svi žive u strahu od toga koliko još imaju zajedničkog vremena, piše Huffington Post.

Gema je šest meseci osećala čudnu zubobolju, zbog koje je posetila stomatologa, koji je konstatovao infekciju. Posle korišćenja antibiotika nije joj bilo bolje, pa joj je jedan kutnjak odstranjen.

Foto: flickr/John Evans Foto: flickr/John Evans

Međutim, bolovi nisu prestali, već su se, naprotiv, konstantno povećavali. Onda joj se pojavila izraslina na obrazu, koja je naterala da ode kod lekara.

Uradili su joj biopsiju, a onda joj je dijagnostifikovan neuroendokrini kancerogeni tumor, redak tip raka. Bila je četiri meseca izložena agrsivnim metodama lečenja, radioterapiji i hemoterapiji, a onda je dobila dobru vest od doktora - rak se totalno povukao.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Kada je pomislila da se njen život vraća u normalu i kada je ponovo počela da gaji nadu, doktori su joj saopštili da prvobitna dijagnoza nije ispravna i da joj je lečen pogrešan tip tumora. To je za nju bio ogroman udarac, a onda je još saznala da će morati da prima potpuno drugu vrstu hemoterapije.

Nova dijagnoza je bila rabdomisarkom, karcenogeni tumor koji zahvata mišiće. Naime, tumor je lociran ispod jagodične kosti, ali zbog pogrešnog lečenja kojem je bila izložena i tako izgubljenog vremena, rak je metastazirao na pluća.

Gema je bila preplašena i nije ponovo želela da se leči, ali je zbog dece nastavila da se bori. Još uvek je pod terapijom i ne zna se kakav će biti ishod.

Foto-ilustracija: Profimedia/Sciencephoto RM Foto-ilustracija: Profimedia/Sciencephoto RM

Zbog toga je odlučila da napravi žurku na kojoj su bili svi njeni dragi ljudi.

- Postoji šansa da neću dogu živeti, pa sam želela da stvorim uspomene sa dragim ljudima dok još mogu. Moja porodica je potrešena i stalno me gledaju u lošem raspoloženju. Zbog toga sam želela da bar na jedno veče svi zaboravimo na karcinom i da slavimo život, ma koliko moj trajao - rekla je Džema.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Драгана

    24. mart 2016 | 19:28

    моја мајка је имала исти рак,сарком нај гори облик:(али је одбила све врсте терапија јер су јој рекли да ће живети нај даље годину дана.Она је решила да живи,због извађене виличне кости и зуба она је јела све воће поврће блендирано,избацила месо и млечне производе,семенке од кајсија смо јој блендирали.данас је жива после 7 година и потпуно здрава.тако да људи исхрана је нај важнија ствар.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA