Horoskop otkriva od čega ćete biti bolesni! Bikovi treba da se čuvaju astme, a ribe psihičkih bolesti

Kada je vaše zdravlje u pitanju, nije svejedno u kom znaku Zodijaka ste rođeni. Jednostavno, neki znaci su podložniji određenim bolestima od drugih

  • 1

Ako želite da saznate kakve sve zdravstvene muke mogu da vas snađu u životu, najbolje će biti da pitate zvezde.

www.astrousluge.com

Evo koje su bolesti specifične za neki horoskopski znak:

OVAN

Kada su u pitanju Ovnovi, njima se može dogoditi da imaju česte problem sa glavoboljom, jakim migrenama, neuralgijama, kao i hroničnom nesanicom, a nije veliko iznenađenje i ako kolabiraju i padnu u nesvest. Ovnovi će se najpre razboleti ako je njihov život pun monotonije, ali i osnovni egzistencijalni problemima mogu se loše odraziti upravo na njihov nervni sistem.

Međutim, za pripadnike ovog horoskopskog znaka može se reći da su veoma snažni, tako da većinu bolesti uspevaju pregurati na nogama, ne shvatajući da tim sebi zapravo čine problem u budućnosti. Ako žele dug život bez hroničnih bolesti moraju reagovati čim primete i najmanje znake umora bolove ili iscrpljenost koja traje duži vremenski period.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

BIK

Za pripadnike ovog horoskopskog znaka problem nastaju najpre sa disajnim putevima, oni znaju da boluju od hronične astme, bronhitisa, nisu retke ni česte upale grla, a zbog svog načina života bliske sui im i kardiovaskularna oboljenja, kao i problem sa čirom na želudcu. Ako niste znali oni su zaljubljeni sami u sebe i toliko vole i život u punom smislu reči pa im je teško da se pridržavaju bilo kakvih dijeta, vežbanja i tome slično, što im može doneti zdravstene probleme.

Bikovi ne podnose da budu bolesni i da leže dugo vremena u krevetu pa iz tog razloga često negiraju zdravstveni problem. Isto tako par imuniteta koji kod njih može biti uzrokovan ekstremnim naporima kojima se izlažu ali i konstantnom stresu čest je uvod u bolesti za sve pripadnike ovog znaka.

BLIZANAC

Kod ovog znaka najčešće se javljaju problem vezani za gornje delove tela, dakle koštani sitem povezan sa ramenima, rukama, ali i oboljenjima nervnog sistema. Blizance često proganja uporan kašalj, astma, frakture kostiju ali i neko od psihičkih oboljenja. Ne podnose samoću i neshvaćenost što često stvara pritisak koji se zatim održava i na njihovu zdravstvenu sliku.

Oni na žalost, spadaju u teške pacijente jer smatraju da mogu ozdraviti odmah po uzimanju prve tablete, zanemaruju simptome bolesti, često im se dešava da zaborave na terapiju u predviđenom periodu ili je pak prekinu onda kada oni smatraju da su se dovoljno oporavili.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

RAK

Rakove uglavnom muči digestivni trakt, a mogu imati i manjih i većih problema sa vidom. Varenje im je loše, mogućnost da dobiju čir a imaju I sve predispozicije za trovanje hranom. Spadaju u veoma emotivne ljudi što se često negativno održava na njihovo zdravlje, a nervozu drže duboko potisnutu u sebi, pa se umesto njih nervira njihov želudac.

Klasična medicina ne može im mnogo pomoći ako nisu okruženi ljudima koji ih vole i koji se brinu o njima. Umeju pomalo da se ponašaju kao hiphondri te čim se zakašlju ili kinu trče kod lekara.

LAV

Problemi Lavova vezane su za kičmu, vid, ali i kardiovaskularni sistem te najveće problem mogu imati sa očima, bolovima u kičmi ili lupanjem srca. Pripadnici ovog znaka navikli su puno da rade i da se troše, pa nemaju previše vremena da se brinu o svom zdravlju, što ih nekad može skupo koštati ako duže zapostavljaju simptome.

Za Lavove odlazak kod lekara predstavlja znak slabosti, tako da moraju prevazići i problem sujete. Gubitak posla, ili još gore bliskog člana porodice utiču na njihov ego i mogu dovesti do bolesti kod inače neuništivih Lavova.

Foto-galerija:Nutdanai Apikhomboonwaroot/freedigitalphotos.net, gcsehistory.wikispaces.com Foto-galerija:Nutdanai Apikhomboonwaroot/freedigitalphotos.net, gcsehistory.wikispaces.com

DEVICA

Device muče problemi sa digestivnim organima i abdomenom, te najčešće pate od grčeva, zatvora, kao i oboljenja vezanih za jetru i žuč, a nije retko ni da im se pojave kamen u bubregu i žuči. Međutim, ono što ih odvaja od drugih znakova je to što su pedantni kada su u pitanju kontrolni pregledi, a na najmanji signal da nešto u njihovom organizmu ne funkcioniše kako treba odlaze kod lekara na konsultacije.

Device su uzorni pacijenti i dosledno slede sva uputstva lekara, a često se i sami informišu o svojoj bolesti kroz literaturu. Postaju podložni bolestima onda kada se osećaju beskorisno i neefikasno.

VAGA

Pripadnici ovog horoskopskog znaka morali bi da obrate pažnju na donji deo kičme, ali i urinarni trakt. Bolesti koje se najčešće vezuju za Vage su lumbago, cistitis, problemi sa bubrezima i grčevi. Oni teže harmoniji i ne podnose konflikte, puno toga čuvaju u sebi, što za posledicu ima razvoj psihosomatskih obolenja, pa njihovo lečenje obično uključuje pomoć konvencionalne medicine ali i savete psihologa ili psihoterapeuta.

Mana im je i to što će savet lekara poslušati samo ukoliko im je ta osoba simpatična i prijatna. Za Vage nedostatak ljubavi je ponekad ključni okidač za razvoj bolesti.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

ŠKORPIJA

Škorpije na prvi pogled imaju jak imuni sistem, ali su zapravo podložni oboljenjima genitalnog i urinarnog trakta, a često ih muči i varenje. Škorpije su noćna mora za lekare, jer kako su tajanstveni prema drugima takvi su i kada odu na pregled pa doktoru često ne objasne sve simptome.

Međutim, imaju čeličnu volju što im pomaže da budu istrajni kada je oporavak u pitanju, te ne odustaju dok se ne osete sasvim zdravim. Njihovo zdravlje i imuni sistem su ugroženi kada se suoče sa nekim velikim gubitkom, ali i kada u njihovom životu nema misterije i uzbuđenja.

STRELAC

Pripadnike ovog vatrenog znaka, naročito one ženske, često muči borba sa upornim celulitom na bedrima i guzi, a kada su u pitanju ozbiljnija oboljenja skloni su lomljenju kostiju i drugim povredama. Kada su bolesni uglavnom se oslanjaju na svoj urođeni optimizam da će im uskoro biti bolje i da će prebroditi bolest.

Dobro sarađuju sa lekarima i slušaju njihove savete, ali im se upravo iz ovog razloga sugeriše da pažljivo biraju lekare jer ponekad umeju i previše da im veruju. Kada im se sruše ideali, kada dožive izdaju ili prevaru bliske osobe postaju naročito podložni za razvoj neke bolesti.

Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/stockimages Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/stockimages

JARAC

Artritis, reuma, česta pojava karijesa, razne kožne bolesti poput ekcema ono su što na zdravstvenom planu zadaje najviše muka Jarčevima. Ipak, retko su bolesni, a i kada se to desi ne žale se, već sve stoički podnose.

Kako ne vole da zavise od bilo koga i bilo čega, trude se da svoju terapiju što pre privedu kraju i poslušni su kao pacijenti, ali samo zato što žele što pre da se vrate svom uobičajenom životu. Vole da čuju realističnu prognozu, koja im se saopštava trezvenim tonom, jer i sami žele da ostave takav utisak, iako su u suštini veoma osetljivi.

VODOLIJA

Vodolije imaju probleme vezane za cirkulaciju ili mišićno tkivo, muče ih i sportske povrede kao i proširene vene. Ljubopitljivi su pacijenti, te vole da im se podrobno objasni zašto su se razboleli i na koji način mogu da ozdrave.

Dosledno se pridržavaju terapije, a jedini problem je što zaborave da odu na kontrolu, te se često dešava da se bolest vrati. Gubitak nezavisnosti, neizvesna situacija na poslu, ljubavno razočarenje, spadaju u stresove koje Vodolije vrlo često osete preko svog imunološkog sistema.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

RIBE

Bakterijske i virusne infekcije redovna su pojava za Ribe koje od svih znakova imaju možda i najosetljiviji imuni sistem. Umeju da zanemare sebe i svoje zdravlje, što ih ne čini idealnim pacijentima, a traže i veliku pažnju onih oko sebe od kojih očekuju da ih neguju. Njihove boljke često su ogledalo njihove nesigurnosti i strahova koji ih muče.

Ribe su sklone da uzimaju i više lekova nego što im je potrebno, te treba da obrate pažnju da ispiju samo onu terapiju koju im je lekar preporučio. Osetljive su prirode, a bilo kakva ograničenja mogu dovesti do pojave psihosomatskih oboljenja.

Astrolog i tarot tumač: Marko Voronjin

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • astrologija

    20. april 2016 | 12:37

    interesantnija od svega u novinama i nekim nazovi pametnicama

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA