DA LI JE VERSAĆE, VERSAČE ILI VERSEJS? Ovako se pravilno izgovaraju imena modnih brendova!

Krajnje je vreme da se izdvojite iz većine i postanete modno pismeni. Ako nosite neke komade modnih kreatora, onda bi bilo lepo da znate za koje kuće oni rade i kako se tačno čitaju

  • 9

Zaljubljenici u modu pomno prate sve trendove i priklanjaju im se bez rezerve. Najčešći problem fanatika je što ne razlikuju visoku modu od praktičnog modnog dizajna. A kako se povećava broj modnih interesenata, sve češće se može čuti pogrešno izgovaranje poznatih brendova.

SEKSI, ŠARENO, SKROZ OTKAČENO: Ovakva je bila “Nedelja mode” u Sao Paolu! (FOTO)

Nova H&M kolekcija predstavljena u Parizu (FOTO)

Ako zaista "živite" u svetu mode, već po samoj keaciji možete da prepoznate nekog autora. Ipak, u ustaljenom rečniku mnogi autori i njihove modne kuće se izgovaraju pogrešno.

Ista situacija je i sa daleko rasprostranjenijim brendovima. Poznata je priča da su se dva studenta direktno obratila "Nike" industriji sa pitanjem kako se zaista izgovara ime njihove kompanije, "najk" ili "najki". Dobili su odgovor da je ispravno ovo drugo.

Na ovim prostorima se većina naziva brendova pogrešno izgovara. Ovo je prilika da saznate šta je to što je korektno.

Louboutin

Ives Saint Laurent

Bvlgari

Balmain

Givenchy

Gucci

Moschino

Versace

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Leleee

    5. maj 2016 | 08:19

    Braco mila, gdje ste nasli ovu pronocijaciju?!?! Hajde nek neko pokusa izgovoriti "Gucci" kao ovaj iz klipa, ako uspije, dobija od mene jedan kais Gugtntnći!

  • Hvala!

    5. maj 2016 | 08:45

    Hala vam puno, od sada cu "Versace" da izgovaram kao ovaj iz klipa: "B'NFAAFI. B'N FAAAFI". Samo malo da uvjezbam pa idem u Milano, srescu nekoga i pitati "bondjorno, per favore, dove e Bnfaafi?"

  • gasi

    5. maj 2016 | 09:06

    Guči se izgovara i versaće u via monte napoleone u Milano o cemu vi pricate ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA