NA FEJSBUKU ZAISTA IMA DOBRIH VILA: Ove poklanjaju maturske haljine - devojčice, javite se! (FOTO)

Čitavu akciju pokrenula je blogerka Vesna Zakonović Arežina, zahvaljujući devojci iz Zrenjanina koja je prva htela nekome da pokloni svoju matursku haljinu

  • 1

Za one koji možda još ne znaju, na Fejsbuku postoji zajednica Dobre vile i maturske haljine, a reč je o "mestu" na kome možete pokloniti ili dobiti matursku haljinu. Nebitno je, kažu, da li je velika ili mala matura.

Uveliko se javljaju devojke i postavljaju slike haljina uz kratka objašnjenja.

Alisa Đurić iz Zrenjanina je objasnila:

- Ukoliko postoji neka maturantkinja koja nosi velicinu 38, a nije u mogućnosti da sebi priušti haljinu za maturu, želim da pomognem, tako što ću joj pokloniti ovu haljinu. Haljina je nošena samo jednom, 2011. godine. Apelovala bih na sve prijatelje, ukoliko su u mogućnosti da učine istu stvar, jer i sami znate kakva je situacija, da je zaista teško roditeljima da odvoje veću količinu novca na odelo koje se nosi samo jednom… - kaže Alisa.

BLOGERKA KEVA ŠOKIRALA: Je*ete li vi nešto?

Ona je dodala da devojka koja bi želela da dobije baš njenu haljinu ne mora da bude iz Zrenjanina.

Ova devojka je ideju je dobila kada je na profilu svog prijatelja videla da on iznajmljuje svoje matursko odelo. Onda se setila svoje haljine.

Foto: Facebook/Dobre vile i maturske haljine Foto: Facebook/Dobre vile i maturske haljine

U nastavku prepiske na Fejsu, Alisa se ponudila i da plati prepravku ako se nekoj maturantkinji dopadne ponuđena haljina, ali ista zbog broja zahteva sužavanje.

Zahvaljujući Alisi, Vesna Zakonović Arežina, znana i kao blogerka Keva Zakon, majka, novinarka i pisac, dobila je ideju kako da pokrene celu akciju.

- To što je Alisa poručila mojim slušaocima dalo mi je sjajnu ideju da pokrenemo priču i budemo dobre vile svim divnim mladim ljudima koji nisu u mogućnosti da sebi obezbede odeću za matursko veče. Ukoliko ste raspoloženi da svoju matursku haljinu (ili odelo) poklonite, pišite mi. Neka ovo bude mesto gde će se sresti bivši i budući maturanti - navela je Vesna.

Više o ovoj akciji pročitajte ovde.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sa lmenom

    7. maj 2016 | 21:42

    Tako se to radi u pametnim drzavama podrska devoci svaka cast...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA