NEGA KOSE: Do savršene frizure uz pomoć frižidera

Kada vam neko pomene namirnice kao što su kečap, majonez, jaja, maslinovo ulje,morska so i na kraju grejpfrut, najverovatnije imate asocijaciju na jedan bogat i ukusan doručak. Verovali ili ne, u pitanju su savršena sredstva za negu vaše kose

  • 0

Kečap

Sos od paradajza može mnogo da pomogne plavušama koje muku muče sa zelenkastim nijansama svojih farbanih vlasi. Crveni pigment neutralizuje zelene tonove, a prirodna kiselina iz dlake uklanja minerale koji su doveli do ove neželjene reakcije. Sve do postizanja željene nijanse, kečap se, nakon svakog pranja kose, na vlasi nanosi u vidu maske koju potom treba dobro isprati.

Grejpfrut

Kako bi se umršena kosa raspetljala potreban je proizvod koji ima nisku pH vrednost. Iako bi najobičnije alkoholno sirće savršeno poslužilo pri raščešljavanju i najzamršenije frizure, iza njega bi, nažalost, ostao neprijatan miris, a kosa postala beživotna i bez sjaja. Zato je najbolje upotrebiti sok od grejpfruta. Potrebno ga je ostaviti na kosi petnaestak minuta, potom isprati i očešljati vlasi češljem sa širokim zupcima.

Majonez

Majonez sadrži čisti protein koji će suvoj i oštećenoj kosi povratiti izgubljeni sjaj. Nakon stavljanja maske od majoneza, kosu treba dobro oprati šamponom kako ne bi ostala masna.

Belance

Ukoliko vam je ideja o stavljanju majoneza na glavu užasavajuća, probajte sa umućenim belancima. Masku dobro utrljajte u kosu, koju ćete potom uviti u foliju i tako držati dvadesetak minuta, a zatim isprati mlakom vodom.

Morska so

Baš kao što čitavo telo s vremena na vreme zahteva dubinsko čišćenje izumrlih ćelija uz pomoć pilinga, isto je potrebno i koži glave. U slučaju da imate veoma suvu perut, krupnom morskom solju dobro izmasirajte navlaženi skalp.

Maslinovo ulje

Tek blago zagrejano ulje nanesite na vlasi od sredine kose prema vrhovima. Držite dvadesetak minuta, a zatim temeljno isperite.

Slana voda

Ako vam je želja da imate neobavezne razbarušene talase i da izgledate kao da ste upravo došli sa plaže, u praznom raspršivaču razmutite kašičicu soli u 250 ml vode. Ovim rastvorom isprskajte vrhove, a zatim ih prstima izgužvajte. Ukoliko ne volite miris soli, u mešavinu možete dodati par kapi ružine vodice koja će vašoj frizuri dati neodoljiv miris.

Pasta za zube

Ako ste se farbali kod kuće i uspeli da se bojom zamažete po licu i telu, mrlje sa kože možete ukloniti najobičnijom zubnom pastom. Prstima je lagano utrljajte u kožu, a potom isperite hladnom vodom.

(24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA