MATURSKO VEČE: Momci, elegancija pre svega!

Ove maturske sezone, modna industrija muškarcima preporučuje da se drže uskih modela klasičnih odela u kombinaciji sa košuljom ili kravatom. Cene se kreću od 10.500 do 16.000 dinara, a pošto je važno biti autentičan i originalan, preporučuju se detalji u vidu zanimljivih kravata ili manžetni

  • 1

Verovali ili ne, koliko god oni to poricali, momci imaju veliku tremu kad je matursko veče u pitanju. Navodno, priče o tome šta obući i gde otići nakon zvaničnog dela večeri su im dosadne, a mesec dana unapred zaklinju se da će navući farmerke i samo gledati da se dobro provedu.

Međutim, zaposleni u beogradskim radnjama namenjenim prodaji muške garderobe, kažu da posao najbolje ide neposredno pred maturu, dva do tri dana, kada dečaci u gotovo paničnom strahu uleću u radnje i kupuju uglavnom komplet odela, košulje i kravate.

Tržni centar Piramida zbog niza radnji u kojima možete pronaći značajan izbor muških odela i pratećih detalja predstavlja popularno mesto za kupovinu.

- Pored klasičnih odela, mladići se često odlučuju i za casual varijante, laganije materijale poput lana ili nešto sjajnije kombinacije, a često klasičnu košulju zameni i uska majica koja je pripijena uz telo - kažu u butiku T&D smeštenom u centru Piramide. Cene odela kreću se od 11.500 do 13.500 dinara, dok za košulju treba izdvojiti oko 2.000 dinara.

Butik Fareti, maturantima nudi 15 odsto popusta na odeću, i 20 odsto na kožnu galanteriju koju izrađuju u sopstvenoj proizvodnji. Odela koja ovde možete pronaći rađena su od vune, viskoze i akrila, a celokupan uvoz je iz Turske. Zavisno od kvaliteta cene se kreću od 12.800 do 14.800 dinara, a u Faretiju možete pronaći i širok muških elegantnih cipela po ceni od 4.900 do 7.680 dinara.

U Inkognitu kažu da često savetuju maturante, budući da je ovaj događaj  u većini slučajeva prva prilika da se mladići obuku u odela. Obično nisu sigurni kakav je kroj dobar za njih, da li sa leptir mašnom izgledaju kao konobari, treba li im kravata ili ne. Ove godine popularni su nešto uži modeli pantalona i strukirani sakoi, a u slučaju košulja sve je dozvoljeno. Ako želite da budete drugačiji tu su zanimljive kravate ili manžetne za košulju. Komplet odela ovde koštaju 11.500 dinara, košulje od 2.800 do 3.800 dinara, svilene kravate su 1.200. a zanimljive, ukrasne manžetne oko 1.500 dinara.

Uvoz iz Turske nude i u butiku Mellany, gde pored odela imaju i nove modele kravata sa zanimljivim detaljima u vidu broša, koje koštaju 1.500 dinara, prsluke po ceni od 2.500, slim odela staju od 12.000 do 16.000 dinara, a imaju i širok izbor letnjih materijala.

Najjeftinije odelo u okviru ovog modnog  distrkta u tržnom centru Piramida pronašli smo u butiku Stil gde komplet odelo košta 10.500 dinara, a budući da je reč o klasičnim kombinacijama, možete ga iskoristiti i za neke druge svečane prilike.

Poruka svim mladićima je da u maturskoj noći ne zaborave da budu elegantni, da zadrže određenu dozu originalnosti, odnosno da kombinaciju koju ponesu prilagode sebi i sopstvenom stilu.

Ljiljana Vučetić

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA