≫ 

Ako OVAKVU odeću budete nosili na poslu, šefovi će vas obožavati!

Ukoliko priželjkujete unapređenje ili povišicu, poslušajte savete modnih eksperata, jer u poslovnoj sferi ispada da odelo zaista čini čoveka

  • 0

Garderoba se uglavnom prilagođava prilikama, ali najviše grešaka se pravi u poslovnom odevanju. Ljudi pokušavaju slepo da isprate propisane standarde, ali prilično zanemaruju sopstvenu ličnost.

SAMO ŽENA može da razume ovih 12 PROBLEMA SA OBLAČENJEM! (VIDEO)

Ovo su modne greške koje najčešće pravite, a zbog kojih će svi reći da NEMATE STILA

Odelo ne čini čoveka, ali precizno prikazuje ko ste.

Čak iako nemate propisani "dress code", trebalo bi pažljivo da birate šta ćete da obučete za radni dan koji je pred vama, prenosi Večernji list.

Stručnjak za muški stajling Brajs Bojer, u svojoj knjizi "True Style: The History and Principles of Classic Menswear" (Pravi stil: Istorija i principi klasičnog muškog odela), napisao je da treba da se odevate vođeni onim što želite da postignete u životu.

Foto-ilustracija: Profimedia, ohay.tv Foto-ilustracija: Profimedia, ohay.tv

Brajs savetuje muškarcima da se oblače za posao koji žele da rade, a ne koji rade. Razlog je, tvrdi, psihološki i daje vam samopouzdanje.

- Odgovarajuća haljina ili odelo oslobodiće vas treme i slanja negativnih poruka okolini - piše Bojer.

To podiže vaše samopouzdanje i može da ima trajni uticaj na produktivnost u kancelariji. Pored toga, vaša odevna kombinacija skreće pažnju na ono što vi kao radnik pružate poslodavcu, a to je vaš rad, sposobnost, odanost i veštine.

Foto: sxc.hu/CELALTEBER Foto: sxc.hu/CELALTEBER

Istraživanja su pokazala da, ako se dobro oblačite, to i te kako može da ima uticaj na vas u realnom okruženju, a dugoročno može da bude i deo recepta za vaš uspeh na poslovnom planu.

To ne znači da morate da potrošite celo bogatstvo na promenu ili dopunu vaše garderobe, ona ne mora da bude skupa, ni dizajnerska. Dovoljno je da vi sami osetite da u nekoj odevnoj kombinaciji, prilagođenoj radnom okruženju, sijate i vaše samopouzdanje će da odradi sve ostalo za vas.

- Isprobajte, vaš šef će to sigurno primetiti - poručuje Bojer.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA