TAJNA BIVŠIH PUŠAČA: Ovo je najbolji način da ostavite cigarete

Ako ste zavisnik od nikotina, vrlo dobro znate kako vam je teško da prestanete da pušite, ma koliko puta da pokušate. No, nikad ne treba gubiti nadu u pozitivan ishod

  • 4

Znate li u čemu je ključ uspeha onih koji su ostavili cigarete? Obično se veruje da će neko uspeti da prestane da puši iz šestog ili sedmog pokušaja, a ako ne uspe ni tad, može sebe da proglasi za “neizlečivog pušača”. No, to je zapravo daleko od istine.

Razlika između pluća pušača i nepušača će vas ZAPANJITI (VIDEO)

Kad vidite da trudnica PUŠI, već je dovoljno strašno! Ali, kad shvatite ZAŠTO ove tinejdžerke to rade, tek ćete se razbesneti!

Verovali ili ne, prosečnom pušaču potrebno je čak trideset pokušaja da bi se ove ružne navike konačno rešio zauvek, do kraja života!

Do ove statistike došli su kanadski istraživači, čitavu deceniju prateći 1.277 ispitanika koji su na sve načine pokušavali da se izbore sami sa sobom i prestanu da puše, ali bi kad-tad poklekli i vratili se poroku.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Svi oni su na početku studije naveli koliko puta do tada su imali ozbiljnu nameru da ostave cigarete, a brojao se i svaki pokušaj u tih deset godina koliko je trajalo istražovanje.

Kao uspeh se uzima da bivši pušač uspe da izdrži duže od godinu dana da ne zapali niti jednu cigaretu.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Kako se pokazalo, u proseku bi pušač uspeo da se reši zavisnosti tek nakon tridesetog pokušaja, što znači da je bilo onih kojima je dovoljno bilo dvaput-triput da pokušaju, dok je bilo i onih koji su uspeh postigli tek nakon pedeset i više puta.

Sve u svemu, zaključak ove studije jeste da nikad ne treba gubiti nadu i odustajati, jer ne postoji osoba koja nije u stanju da, pre ili kasnije, prestane da puši.

Samo pokušavajte, bez griže savesti ako ne uspete i jednom ćete već pobediti!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZILE

    23. jun 2016 | 14:58

    JA PUSIM ELEKTRONSKE OSECAM OK MA STA GOD LJUDI PRICALI MENI JE DOBRO IMAM 90 KG.

  • BASA

    23. jun 2016 | 21:50

    ,, NE POSTOJI SAVET , RECEPT , KAKO OSTAVITI CIGARETE ! ?

  • Grofica

    23. jun 2016 | 22:11

    Prestala poslije vise od 20 g,nisam pusila 4 god...počela opet prije godinu,stresne zivotne okolnosti i ubjedjenje "Kad sam mogla jednom da prestanem moći ću opet"!Ali,sipak!Sada opet pokusavam da prestanem,ne ide nikako.Prestanem 15-20 dana,onda opet.I sve tako.Sada pusim do 5 cigareta dnevno i zvacem Nikorete.Teze mi je ovako,drzati kontrolu i pusiti mali broj cigareta nego dok nisam nikako pusila.Jer kad prestaneš onda ni ne misliš na cigarete.Ovako samo mislim kada i koliko cigareta sam zapalila. Ne znam.Valjda ipak vazi ono:Jednom pušač-vazda pušač!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA