≫ 

NEMA ŠANSE DA PLATIM PIĆE: Evo kako strankinje vide srpske muškarce

U srpskoj kulturi su, nesumnjivo, precizno definisane muške i ženske uloge, što je posebno vidljivo kod pravila za oblačenje

  • 13

Izlasci, zavođenje, glamur, šarmiranje... muškarci koji daju sve od sebe da budu na visini zadatka i zadive svoju izabranicu... devojke koje se savršeno šminkaju, obuvaju štikle i kad je kiša i klizavo je, samo da bi sijale jače od dugih i privukle alfa mužjaka.

Ako želite da imate duge i guste TREPAVICE, a ne ide vam, saznajte gde grešite! I to svaki dan

Možda mislimo da je sve to normalno kad smo singl i želimo da upoznamo i zavedemo nekog novog, ali, iz ugla jedne Australijanke, koja je neko vreme živela u Beogradu, sve je to jako čudno. Evo šta kaže o beogradskim šarmerima i momcima s kojima je izlazila, prenosi BalkanInsight.

"Izgleda da su u Srbiji tradicionalni običaji jaki i stari maniri nisu zaboravljeni. Možda sam navikla na život u Londonu, ali uvek se iznova začudim kada dođem u situaciju da nema diskusije da platim piće, ili bar pola računa, i kada se on obavezno pobrine da me isprati do kuće, da bude siguran da sam bezbedna.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

U srpskoj kulturi su, nesumnjivo, precizno definisane muške i ženske uloge, što je posebno vidljivo kod pravila za oblačenje za izlazak. Ili si muževni muškarac ili feminizirana žena, to je tako jednostavno. Nećete videti muškarca u uskim farmerkama, dok žene ništa ne ostavljaju mašti, sve je savršeno upakovano kao u izlogu. Obući će štikle kad izlazi, makar morala u njima da korača po kaldrmi niz celu Skadarsku ulicu. Ja koja nemam nijedne cipele na štiklu, divim se toj veštini koju, verovatno, nikada neću savladati.

Teško je takmičiti se s tolikim glamurom koji se smatra standardom u Srbiji. Izgleda mi kao da sam u Australiji navikla na to da uložim malo truda i izgledam dobro. U Srbiji to nije ni izbliza dovoljno.

Još jedna stvar me je iznenadila, a to je uloga horoskopa u udvaranju. Jedan kolega me je upozorio na to, ali mislila sam da preteruje. Međutim, kada sam izašla s jednim momkom, pitao me je, potpuno ozbiljan, šta sam u horoskopu. Rekla sam mu da sam Strelac, a on se značajno nasmejao i rekao "kao i moj otac".

Još uvek mi nije jasno zašto je horoskop nezaobilazni deo dejta, ali očigledno da je to jako bitno. Nisam se ponovo videla s tim momkom, ali naučila sam da se Strelac slaže sa Ovnom i Lavom."

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mala crnka

    23. jul 2016 | 16:41

    Cinjenica je da devojke ulazu puno u pripremu za izlazak, ali nije istina da uvek sve devojke izlaze u stiklama, izadju devojke i u starkama, baletankama, casual varijanti tako da ovo nije merodavno :-)

  • Fap masina

    23. jul 2016 | 17:54

    -Slazem se sa ovom konstatacijom, zene u Srbiji jesu lepe i doterane... -Drugo, barem ja nikad' nebi dozvolio da dama plati racun...

  • Boban

    23. jul 2016 | 16:29

    Zato su naše ribe vrh svuda u svetu. Gde god da se pojave, prepoznaju se odmah. I tako treba da ostane.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA