≫ 

JEDI I MRŠAVI: Zvuči nemoguće, ali ovih 18 namirnica pomaže pri gubljenju kilograma

Ova hrana pospešuje sagorevanje masti, a istovremeno eliminiše glad

  • 0

Hrana nije neprijatelj, kada je u pitanju skidanje kila. Onima koji žele da izgube suvišne kilograme, stručnjaci ne savetuju da smanje količinu hrane koju unose u telo, već da ishranu upotpunimo namirnicama poput voća, povrća, semenkama koje su bogate vlaknima.

Želite li da smršate, u svoju ishranu treba da uvrstite ovih 18 namirnica, koje imaju visoku nutritivnu vrednost. Ova hrana pospešuje sagorevanje masti, a istovremeno eliminiše glad.

1. Meso iz organskog uzgoja

Piletina i ćuretina odličan su izbor ako želite svoju ishranu da obogatite proteinima. Perad iz domaćeg uzgoja, po mogućnosti, slobodnog, organskog, najzdravija je i, osim što će zadovoljiti nepce najzahtevnijeg gurmana, osiguraće vam obrok posle kog glad nećete osetiti.

2. Kokos

Ukoliko se konzumira u manjim količinama, budući da je dosta kaloričan, kokos ipak može da podstakne mršavljenje. Sadrži kiseline koje pomažu u razgradnji masti.

Foto-ilustracija: pixabay.com Foto-ilustracija: pixabay.com

3. Riba

Tunjevina ili losos najbolji su izbor ako želite da ubrzate rad metabolizma i da umanjite glad.

4. Zeleni čaj

Dobrobiti ispijanja zelenog čaja su mnogobrojne. Kofein i katekin koje zeleni čaj sadrži, samo dva sata nakon ispijanja, podstiču metabolizam na brži rad. Popijete li pet šoljica dnevno, potrošićete 90 kalorija više.

ODLIČAN TRIK: Kako da pojedete 30% manje hrane, a da nikad ne budete gladni

5. Avokado

Od pola avokada dnevno neće vam biti ništa, ali treba imati na umu kako ovo voće sadrži oko 400 kalorija. Avokado je bogat masnim kiselinama, koje se ne talože u telu, već pomažu pri sporom sagorevanju energije pohranjene u telesnim mastima.

6. Zeleno povrće

Kupus, brokoli i spanać dobar su izvor c vitamina i gvožđe. To vam je mama sigurno već rekla.

7. Cimet

Osim što predivno miriše, vrlo je koristan. Cimet može zaustaviti povećano skladištenje masti.

Foto-ilustracija: Pixabay Foto-ilustracija: Pixabay

8. Grejp

Sadrži sve potrebne vitamine i minerale. Ima i supstancu koja sprečava grčeve. Ujedno, umanjuje osećaj gladi, podsiče rad metabolizma i sagorevanje masti.

MRŠAVLJENJE UŽIVO: Kad vidite koliko se njena upornost da izgubi kilograme isplatila i vi ćete biti motivisani da se bacite na dijetu! (FOTO)

9. Jaja

Izvor su proteina. Kiselina B12 odličan je način kako da podstaknete metabolizam, kao i činjenica da jaja sadrže dovoljnu količinu minerala i vitamina za ceo dan.

10. Ljuta papričica

Ljuta papričica smanjuje apetit, a kapsaicin koji sadrži ne samo da pospešuje gubitak kilograma, već otvara sinuse i sprečava upale.

11. Semenke lana

Bogate su omega 3 kiselinama.

12. Paradajz

Regulišu rad probave, smanjuju nadimanje i zadržavanje vode. Usto je toliko ukusan da ga smatraju rajskim voćem, a ne povrćem.

Foto-ilustracija: Foter/LexnGer Foto-ilustracija: Foter/LexnGer

13. Orašasti plodovi

Indijski orah ima afrodizijačka svojstva, ali je ujedno i dobar izvor bakra. Bademi su puni proteina. Šaka orašastih plodova pokriva dnevnu količinu.

14. Brokoli

Sadrži fitonutrijente. Veoma zdravo povrće. Istraživanja ukazuju da deluje anti-karcinogeno.

Ako imate GLAVOBOLJU, samo pojedite OVO i prestaće za sekund!

15. Začini

Paprika reguliše šećer u krvi. Kurkuma je bogata betakarotenom koji štiti jetru od slobodnih radikala. Đumbir, cimet i čili papričice podstiču rad metabolizma.

16. Peruansko žito, kinoa

Žitarica niskog glikemijskog indeksa. Kontroliše šećer u krvi. Niskokalorična, puna proteina i vlakana. Sadrži zdrave masne kiseline, poput avokada i lana. Priprema se kao i rižoto.

17. Banane

U želucu veže na sebe masti. Puna je vitamina. Pomaže pri probavi.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

18. Sočivo

Puna je gvožđa i minerala. Smanjuje osećaj gladi. Sadrži vlakna koja pomažu u pospešivanju probave.

(Telegraf.rs / Izvor: magazin.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA