PRAVILO 37 POSTO: Primenite ga i promenićete život!

Ova formula je sve što vam treba za sreću u ljubavi. Ukoliko budete shvatili kako da je koristite, više nikada nećete plakati, bar ne zbog partnera

  • 3

Verovali ili ne, matematika može da se primeni i na ljubavne odnose. Uz pomoć pravih brojeva možete da budete sigurni da ste našli srodnu dušu.

Rekla momku da joj nedostaje, a onda je on PREŠAO POLA SVETA da bi joj priredio OVO (VIDEO)

Kad vidite kako LJUBAV utiče na naše TELO, više nikad nećete bežati od nje

Doktor Hana Fraj radi na Univerzitetu UCL u Londonu, u sklopu interdisciplinarnog odeljenja koji proučava ljudsko ponašanje u urbanom okruženju.

Iako svoje stručno znanje iz matematike primenjuje da bi razumela razne društvene pojave, dr Hana Fraj u slobodno vreme svoje veštine primenjuje na temama o ljubavi i seksu, piše Brainpickings, a prenosi Net.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

U svojoj knjizi "The Mathematics of Love: Patterns, Proofs, and the Search for the Ultimate Equation", Fraj se osvrće na istraživanja i matematičke modele, koji kroz jednostavne brojke i formule objašnjavaju ljudsko ponašanje u seksu i vezama.

Jedno istraživanje, sprovedeno 1996. godine u Švedskoj, pokazalo je zanimljive podatke o broju seksualnih partnera.

U proseku, žene su izjavile kako su imale 7 seksualnih partnera u životu, a muškarci 13. Ali, takvi rezultati su matematički nemogući.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Postoje mnogi mogući razlozi za ovakav rezultat, ali 2 su najverovatnija. Jedan je da muškarci namerno naduvavaju svoje brojke, dok žene smanjuju. Drugi, izgledniji, je da je razlika u načinu brojanja.

Žene broje partnere po imenu, jednog za drugim, što bi trebalo da bude tačnije, ali ako se zaboravi neke osoba, konačni broj ispašće manji.

Muškarci su, sa druge strane, skloniji zaokruživanju i računanju proseka, kao na primer "pet godišnje zadnjih četiri godine..." Ova teorija deluje još verovatnije kada se pogledaju brojke i kada se vidi da je kod većine muškaraca broj seksualnih partnerki deljiv sa pet.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

- Matematika je jezik prirode. To je kamen temeljac na kojem je izgrađeno svako veliko naučno i tehnološko dostignuće modernog doba. Matematika je živa i uspešna - kaže Fraj.

Osim anketnih istraživanja, Fraj piše i o matematičkim formulama koje utiču na vezu.

Formule opisuju pravila interakcije između partnera, odnosno koliko će pozitivni ili negativni biti u sledećoj rečenici koju upućuju partneru ili partnerki.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Pravilo 37 odsto

Optimalna teorija zaustavnog puta dovodi do stvarne jednačine koja vam govori tačno koliko je partnera moguće odbiti pre nego što nađete savršenog. Zapravo pomaže da prepoznate kada je vreme da se zaustavite i skrasite s tom osobom.

- To vam govori da ako vam je suđeno da budete u vezi sa 10 osoba tokom života, najverovatnije je da ćete naći onu pravu ako odbacite prva četiri partnera, jer među njima je svega 39,87 odsto šanse za dobru kombinaciju. Ako tokom života imate 20 veza, trebalo bi da ostavite prvih 8 partnera, jer je tu 38,42 odsto šanse za idealnu vezu. Ako se vaš broj partnera razlikuje od ove prve dve brojke, najbolje je da ostavite prvih 37 odsto partnera, jer je šansa da među njima neđete idealnog partnera jedan na prema tri - pojašnjava naučnica.

Pogledajte kako pomoću testa možete da nađete pravu ljubav.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA