Ako uradite ovo u svojoj kući, vaše dete će postati genije!

Možda mislite da se jednom u milion slučajeva rodi genije, ali istina je da je svako dete genije! Ali, morate mu dozvoliti da to postane. Evo i kako

  • 0

Malo dete, koje otkriva svet, u samo jednom uglu sobe može da stvori čitav svemir u svojoj mašti. Dok istražuje taj svoj svemir, putujući u u svom svemirskom brodu, uzima flomaster (hipersonični modulator) i počinje da crta po zidu (modulira hipervreme i hiperprostor). Roditelj ga udara po ruci, uzima mu flomaster i uči ga važnoj životnoj lekciji - da hipersvemir ne postoji, da po zidovima ne sme da se crta, da je krečenje skupo i štošta još iz sveta odraslih...

Brojne studije su pokazale da deca koja crtaju po zidovima svog sveta (kuće, stana), razvijaju nesputanu kreativnost, odnosno odrastu s jednom dimenzijom svesti više od onih čija je kreativnost sputana u tom periodu detinjstva.

Foto: Roma Company/Promo Foto: Roma Company/Promo

Nažalost, većini mališana kreativnost je sputana iz praktičnih razloga iz sveta odraslih, koji su takođe realni, kao što je krečenje kuće. Reklo bi se da su svet odraslih i svet dečije nesputane mašte u nepomirljivom sukobu, ali, ipak može da se nađe kompromisno rešenje.

U slučaju crtanja po zidovima, to rešenje ja već izmišljeno, a zove se - PIŠI-BRIŠI BOJE ZA ZIDOVE!

Foto: Roma Company/Promo Foto: Roma Company/Promo

Britanske piši-briši boje dostupne i u Srbiji

Kreirajte površinu za pisanje ili šaranje na zidu, prefarbajte sa piši-briši bojama ceo jedan zid ili manji kutak i učinite tablom za kreativno izražavanje. Svaka glatka površina koja se jednom premaže bojom "Smart Wall Paint", britanskog proizvođača Smarter Surfaces, pretvara se u funkcionalnu - interaktivnu podlogu po kojoj može da se piše i briše.

Po njoj se lako može pisati markerima i još lakše sve to obrisati, pa sve ispočetka, ako želite. Dakle, mogućnosti za originalna i kreativna rešenja pri uređenju doma su vam neograničene, bilo da se radi o kuhinji, dečijoj ili dnevnoj sobi. Kao što joj i ime kaže, učiniće vaš zid pametnim, zabavnim ili funkcionalnim.

Zbog toga i ne čudi podatak da Smart Wall Paint već uveliko koriste u brojnim domovima i obrazovnim ustanovama, a odnedavno su piši-briši boje dostupne i u Srbiji.

Foto: Roma Company/Promo Foto: Roma Company/Promo

Bilo koji zid ili dekoraciju možete premazati providnom Smart Wall bojom i zadržaćete izgled zida, čineći ga pritom i funkcionalnom-interaktivnom tablom za pisanje. Bela Smart Wall boja za zidove idealna je kada želi da se simulira efekat bele table za pisanje markerom. Površina koju pokrijete ovim bojama laka je za održavanje.

Ova inventivna boja proglašena je za najbolju boju za poslovni prostor u 2014. godini i osvojila je European Office Products Award.

Smart Wall u beloj ili providnoj boji mozete pronaći u svim prodajnim objektima Roma company ili na sajtu - roma.rs. Za pregled svih piši-briši boja kliknite OVDE.

Foto: Roma Company/Promo Foto: Roma Company/Promo

Britanske boje za školske table

Zaboravite na stiker papiriće koji se odlepljuju i padaju po podu, a na kraju završavaju u korpi za otpadke uz opravdanje, izvini nisam video.

Ako imate slobodan čitav zid i obojite ga bojom za školske table. Boja za školske table namenjena je za unutrašnju upotrebu, a nanosi se na zidove po kojima možete pisati kredama, te ih lako obrisati sa površine vodom i sapunicom.

Nema potrebe da ograničite tablu na samo jedan deo zida. Možete da ispoljite svoju kreativnost i da boju za školske table koristite i na frižideru ili vratima ormara, gornjoj ploči stola, pa čak i sa unutrašnje strane vrata kupatila. Ona takođe može dati novu namenu starim predmetima poput globusa, ogledala, ramova za fotografije i ormarića.

Ovu boju možete nanositi i na druge površine kao što su drvo, cigla, gips, beton, staklo, neglazirana keramika, lesonit i dobićete površinu sa karakteristikama školske table.

Boja za školske table, britanskog proizvođača Rustoleum, dostupna je u crnoj mat ili zelenoj boji, a možete ih pronaći u svim prodajnim objektima Roma company ili na sajtu roma.rs. Sve što treba da uradite jeste da kliknete OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA