≫ 

TRIK OD 5 DINARA: Postanite lepi uz pomoć SODE BIKARBONE

Zašto biste trošili novac na skupe kozmetičke tretmane, kada to možete da uradite i kod svoje kuće za vrlo male pare, a sve što vam je potrebno je ovaj sastojak koji sigurno imate u svojoj kuhinji

  • 0

Soda bikarbona sastojak je koji se može pronaći u svačijoj kuhinji i koji je sjajno sredstvo za čišćenje kuće i uklanjanje vlage u prostoru, a malo nas zna da je ona odlična i kao kozmetički preparat, i poseduje neverovatne osobine koje su delotvorne kada je u pitanju nega lica tela.

 

DEPILACIJA ZA 0 DINARA! Sve što vam je potrebno već imate u kući, a neverovatno je efikasno (VIDEO)

 

Da biste bili LEPI, ne trebaju vam ni skupe kreme, ni šminka, ni plastični hirurg

 

Ipak, koliko god da je nežna, kao i sa svim drugim preparatima (kućnim ili kupovnim) isprobajte je prvo na malom delu kože kako biste proverili eventualnu reakciju.

 

1. Suvi šampon

 

Umesto da potrošite gomilu novca na suvi šampon, pospite malo sode bikarbone na koren kose i "razbrarušite" taj deo. Možete je pomešati i sa bebi-puderom.

 

2. Šampon za volumen kose

 

Možete povećati volumen kose tako što ćete u vaš regularni šampon dodati kašičicu ili dve sode bikarbone. Ona će pomoći da se kosa očisti bolje, a da pritom ne uništava vlasi što će dovesti do toga da bude lakša, a volumen veći.

 

Foto: Freedigitalphotos.net/marin

Foto: Freedigitalphotos.net/marin

 

3. Tretman za bubuljice

 

Nisu vam potrebne hemikalije kako biste se izborili sa aknama i bubuljicama. Probajte napraviti smesu sode bikarbone i meda kako biste očistili kožu. Držite ovu "masku" na licu 15 minuta i onda isperite.

 

Foto-ilustracija: Profimedia

Foto-ilustracija: Profimedia

 

4. Izbeljivanje zuba

 

Pomešajte sodu bikarbonu, jagode i ceđeni limun kako biste dobili prirodnu smesu za izbeljivanje zuba. Spojite sve sastojke i istrljajte dobro zube dobijenom smesom.

 

Foto: Pixabay, Telegraf

Foto: Pixabay, Telegraf

 

5. Sredstvo za čišćenje četke

 

Vaša četka za kosu vremenom može postati prilično prljava od ulja i drugih proizvoda za kosu. Dobro je operite tako što ćete je staviti u posudu sa toplom vodom u koju ste dodali 3 kašičice sode bikarbone.

 

Foto-ilustracija: Profimedia

Foto-ilustracija: Profimedia

 

6. Blagi piling lica

 

Dodajte kašiku sode bikarbone u sredstvo kojime suprotnom čistite kožu i napravite pastu. Masirajte to u kožu kružnim pokretima kako bi vam koža "prodisala", a nakon toga će biti mnogo mekša.

 

Foto-ilustracija: Profimedia

Foto-ilustracija: Profimedia

 

7. Nega noktiju

 

Ako lak za nokte ostane predugo, nokti mogu da požute kada ga skinete (naročito od crvenog laka za nokte). Otarasite se ovih mrlja tako što ćete pomešati sodu bikarbonu i hidrogen pa time istrljajte nokte.

 

Foto-ilustracija: Profimedia

Foto-ilustracija: Profimedia

 

8. Uklanjanje hlora iz kose

 

Ako dosta vremena provodite u bazenima, velike su šanse da vam se određena količina hlora zadržava u kosi i uništava je. Rešite to tako što ćete pomešati tečni sapun sa sodom bikarbonom i staviti na kosu.

 

Foto-ilustracija: Profimedia/Glow Images RF

Foto-ilustracija: Profimedia/Glow Images RF

 

9. Pedikir

 

Priuštite sebi pedikir kod kuće - pomešajte 2-3 kašike sode bikarbone sa vodom u koju ćete potopiti stopala. Dodajte mirisno ulje po izboru i ostavite stopala u toj vodi 20 minuta. Nakon toga ih istrljajte pastom od sode bikarbone i vode, kako biste "razbili" tvrda mesta.

 

PrintSkrin: YouTube/Tabitha Blue

PrintSkrin: YouTube/Tabitha Blue

 

10. Izbeljivanje kože

 

Ako želite da posvetlite kožu pomešajte sodu bikarbonu sa kašikom limunovog soka i nekoliko kapi maslinovog ulja. Nakon što se prvo okupate, nanesite ovu smesu na lice (i druge delove tela koje želite), pa izvadite nakon deset minuta.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA