Čitao je odgovore svog autističnog sina, a onda je zastao na jednom pitanju i ZALEDIO SE! (FOTO)

Otac je sliku sinovljevog upitnika objavio na Fejsbuku, zajedno sa snažnom porukom svima onima koji su u kontaktu sa autističnom decom kakav je i njegov sin Kristofer

  • 12

Bob Kornelijus pregledao je učeničke radove izložene na zidu škole u nadi da će među njima pronaći i onaj svog sina. Radilo se zapravo o upitnicima u kojima su učenici navodili svoju omiljenu hranu, TV emisije, životinje ili najbolje prijatelje.

 

NEKI PRIJATELJI SU BAŠ ZLI: Posle ovog šoka će se dugo oporavljati! (VIDEO)

 

Kad je Bob ugledao upitnik svog sina, osmeh mu se zaledio na licu. Pod pitanjem "Navedi najbolje prijatelje", njegov 11-godišnji sin je napisao: "Niko".

 

Sinovljev odgovor toliko ga je potresao da je sliku njegovog upitnika objavio na Fejsbuku zajedno sa snažnom porukom svima onima koji su u kontaktu sa autističnom decom kakav je i njegov sin Kristofer.

 

- Koliko znam, Kristoferovi drugovi iz razreda prema njemu nikad nisu biti naročito okrutni. Ali jesu ga odbacili. Da bi se nešto promenilo, valja početi od doma. Roditelji moraju da uče svoju decu da ne isključuju one koji su drugačiji. Kristofer je krenuo u srednju školu i još se prilagođava. Zaista bih želeo da nađe bar jednog prijatelja - rekao je Bob.

 

Prema Bobovim rečima, njegov sin Kristofer ne može da razgovara o svojim osećanjima, niti da se izrazi kako treba.

 

- Ali, svejedno pati ako ga tako isključuju. On razume puno više nego što se čini. Jedini način da se to promeni je da roditelji razgovaraju sa svojom decom i uče ih prihvatanju - kaže Bob.

 

 

(Telegraf.rs  / Izvor: jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanja

    26. septembar 2016 | 22:03

    Znam devojcicu pravu zdravu odlican djak ali je odbacuju zato sto je fina skromna i sto nema firmiranu odecu tuga

  • Marina

    26. septembar 2016 | 21:43

    Tužna sudbina tužne dece.

  • Dana

    26. septembar 2016 | 23:06

    Tuzno je i sto roditelje nije naveo ko prijatelje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA