KAKO DA IZBEGNETE BOLNE MENSTRUACIJE TOKOM NOĆI: Ovo je najbolji položaj za spavanje dok imate mesečni ciklus!

Grčevi i osjećaj neugodnosti mogu ženi pokvariti san tokom menstruacije

  • 0

Menstrualni bolovi i osećaj neugodnosti obično se pojačaju tokom noći kada se telo umiri. Žene bolove mogu olakšati spavajući u određenom položaju, a koji je najbolji položaj za spavanje kada imate menstruaciju?

 

Grčevi i osjećaj neugodnosti mogu ženi pokvariti san tokom menstruacije. Kako bi ženama olakšala ovaj problem, urađeno je istraživanje koje je dalo odgovor na to koji je najbolji položaj za spavanje tokom 'onih dana u mesecu'.

 

Ustanovljeno je da je položaj fetusa (kolena što bliže grudima dok rukama grlimo noge), najbolji jer olakšava bol u stomaku i grčeve. To je zato jer spavanje u položaju fetusa olakšava pritisak s abdominalnih mišića.

 

"Mnoge žene vole spavati u položaju fetusa jer im je najudobniji te se tako osećaju sigurno i zaštićeno, a i moguće je da će fetalni položaj smanjiti menstrualnu bol. Ipak, treba napomenuti da kod vrlo jakih grčeva niti jedan položaj ne pomaže", kaže ginekolog.

 

Ipak, pri spavanju u fetalnom položaju treba paziti jer može izazvati bol u leđima i vratu. Stručnjaci savetuju ženama da isprobaju koji im položaj najviše odgovor, ali napominju da bi za vreme menstruacije trebale izbegavati spavati na stomaku jer se tako vrši pritisak na matericu što može pojačati krvarenje.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA