≫ 

Ova formula će vam pomoći da odaberete štikle od kojih noge neće da bole!

Žena na štiklama ima duže noge, veće samopouzdanje i lepše njiše kukovima. Ipak, potpetice mogu napraviti i horor, pa je dobro naučiti jednu novu formulu

  • 2

Mnogim ženama su cipele na štiklu najveća ljubav - makar jedva prelazile ulicu dok im se noge izvrću na sve strane, nekoliko metara prelaze kao da su kilometri, pa čak i kad im i stajanje teško pada. Neke ih nose čak po cenu da im se pojave žuljevi i na tabanima i na petama. I dok se jedne pate i na najnižim štiklama, druge su jednostavno rođene za potpetice i u njima hodaju kao po oblacima.

MODNI HIT JESENI: Čizmice od pliša

ODLIČAN TRIK: Kako da raširite tesne cipele za sat vremena (FOTO)

Da li treba ili ne treba da nosite štikle, to zavisi od oblika vaših stopala, tako bar kaže pedijatar Ema Sapl, koja je otkrila formulu kako da u tri koraka pronađete savršen par cipela koje vam neće napraviti žuljeve zato što ne odgovaraju obliku vaših stopala i sa kojima ćete izbeći potencijalnu agoniju.

Da biste odredili da li pripadate kategoriji koja mora da se spusti na zemlju i nosi ravne cipele ili ste pak rođrni za vrtoglave štikle, evo Emine formule kojom ćete za samo nekoliko minuta odrediti svoju idealnu visinu potpetica (PHH).

Foto-ilustracija: Profimedia/Caia Image Foto-ilustracija: Profimedia/Caia Image

Prema rečima doktorke Eme, merenje se zasniva na fleksibilnosti zaobljene kosti koja povezuje stopalo i nogu, a za Daily Mail ona kaže: - Ako se rist stopala spušta kada držite nogu pravo, a stopalo vam je opušteno, onda ste veooma pokretljivi i s lakoćom možete da nosite visoke potpetice.

Ipak, to važi samo za dame sa fleksibilnim ristom, dok druge žene jednostavno nisu za štikle i u vezi sa tim ne mogu ništa da poprave.

Foto-ilustracija: Profimedia/ImageSource Foto-ilustracija: Profimedia/ImageSource

Dakle, kako da odredite pravu meru za visinu štikli iliti vaš PHH?

Prvi korak Izujte cipele, sedite i držite jednu nogu pravo ispred sebe sa opuštenim stopalom. Ako vaše stopalo stoji pod pravim uglom u odnosu na vašu nogu i ne naginje se napred, onda imate manje pokretljiv zglob i bilo bi vam mnogo udobnije u paru ravnih cipela. Međutim, ako vrh vašeg stopla prati liniju vaše noge, onda su za vas štikle.

Drugi korak Za ovaj korak potrebna vam je pomoć prijatelja. Da biste našli svoju idealnu visinu potpetica, zamolite nekog da postavi krojački metar pod pravim uglom u odnosu na petu, ali tako da nula bude po sredini vaše pete, a da centimetri rastu ka unutrašnjoj strani stopala. Zatim stavite olovku pored donjeg, okruglog zgloba ispod nožnog palca, da uz stopalo bude pod pravim uglom sa metrom.

Treći korak Tamo gde olovka seče krojački metar, to je vaš PHH, pa ukoliko iznosi tri centimetra, nemojte da nosite desetku.

Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Zahvaljujući ovoj jednostavnoj formuli napravićete pametniji izbor kada sledeći put budete kupovali obuću i reći zbogom potrencijalnom hororu koji bi vam mogle doneti visoke potpetice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA