ANNA FENDI dolazi na Serbia Fashion Week!

Najveća zvezda iz sveta mode prvi put na našim prostorima. Čuvena modna kreatorka Anna Fendi rado se odazvala pozivu predsednice Serbia Fashion Weeka, izjavivši da želi da upozna našu zemlju i njenu kulturu

  • 0
Foto: Promo Foto: Promo

11. i 12. novembra, prvi put srpskoj publici predstaviće se Anna Fendi. Kao najveća modna zvezda koja je ikada posetila Srbiju, ova čuvena kreatorka i simbol svetske mode, na Serbia Fashion Weeku predstaviće svoju novu liniju vina na događaju zatvorenog tipa, dok će tokomtrajanja Design Weeka u Novom Sadu predstaviti dizajn keramike, stakla i porculana uz postavku "Topo table collection".

Anna Fendi, koja se rado odazvala pozivu predsednice Serbia Fashion Weeka, Svetlani Horvat, dolazi u Srbiju 11. novembra i ostaje tu još nekoliko dana, jer, kako je izjavila, želi da upozna našu zemlju i kulturu.

Anna Fendi, jedna je od nosećih imena čuvene modne kuće Fendi, čije ime danas vredi oko milijardu i po evra. Rođena je 1933. godine u Rimu, kao druga od pet najpoznatijih sestara sveta. Uz njenog saradnika, Karla Lagerfelda, u poslednjih 30 godina, Anna nosi titulu direktora za razvoj svih Fendi kolekcija i svih licenci koje su vezane za ovaj brend.

Nastavljajući porodičnu tradiciju koja traje još od 1925. godine i baveći se modom celog života, Anna je učinila Fendi brend poznatim širom planete. Već ’70ih godina, čuveni logo FF ceo svet upoznaje kao simbol za "fabulous furs", besprekorno izrađene torbe i nepogrešivo napravljene aksesoare. Pod njenom kreativnom supervizijom, rodile su se i nove ideje za muške kolekcije, nove modne linije aksesoara od nakita do odeće za svaki dan. Fendi i danas važi za revolucionarni brend kada su u pitanju novi materijali, boje, dezeni, torbe...

Pre samo nekoliko godina, Anna Fendi prihvata novi kreativni izazov i učestvuje u restauraciji Villa Laetitia, istorijske rezidencije pokraj reke Tevere dajući joj potpuno novu svrhu. 2013. godine, ova prelepa vila nominovana je za jednu od tri najromantičnijih zdanja u Rimu od strane prestižnog Forbes magazina.

Serbia Fashion Week, jedina licencirana Nedelja mode u Srbiji i najveći modni događaj u Jugoistočnoj Evropi biće održan od 7. do 12. novembra uz učešće više od 50 kreatora iz celog sveta.

Više informacija na http://serbiafashionweek.com/.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA