Evo u čemu grešite kada se farbate kod kuće

Naravno da možete da se ofarbate kod kuće i da uštedite dosta para, ali džaba vam ušteda ako umesto platinastoplave dobijete narandžastu. Sledite spisak grešaka i probajte da ih ne pravite

  • 3

Na tržištu je danas veliki izbor boja za kućno farbanje kose, koje mogu da ispadnu odlično - kao da ste bili kod frizera. A da biste postigli dobar rezultat, treba da se držite određenih pravila i da izbegavate devet najčešćih grešaka koje žene najčešće prave kada se farbaju kod kuće.

NAPOKON OTKRIVENO: Kosa vam ne sedi zbog starosti, već zbog ovog!

Boja kose može vam obrisati 10 godina, a evo i kako

Koristite nijansu koja ne odgovara vašem tenu

Farbajte se u boju koja je više od dve nijanse svetlija ili tamnija od vaše trenutne boje. Ako želite iz tamne boje da pređete u svetlu, ne eksperimenišite kod kuće, već idite kod frizera. To je promena koja zahteva stručnost i ako je drastičnija, odnosno ako želite, na primer, iz tamnobraon u platinastoplavu, verovatno će vam biti potrebno nekoliko tretmana.

Očekujte da ćete dobiti nijansu sa slike na pakovanju

Umesto da se uzdate u sliku na kutiji boje za kosu, koja može biti varljiva, odnosno može da ne odgovara stvarnoj boji, više pažnje obratite na uzorak i opis boje. Na većini kutija piše o kojoj boji je reč (plava, smeđa, crna ili crvena) i nijansa (svetla, srednja ili tamna), a može pisati i ton (topla / zlatna ili hladna / pepeljasta).

Pixabay Pixabay

Ostavljate boju da stoji predugo

Kako biste bili sigurni da ćete boju isprati na vreme, navijte alarm na telefonu u vreme kad treba da je isperete. Mnoge žene ostavljaju boju da odstoji predugo, a to oštećuje kosu.

Ispirate boju u lavabou

Lavaboi i sudopere nemaju dovoljan pritisak vode, zbog čega se u njima boja ne može temeljno isprati, a hemikalije koje ostanu mogu oštetiti kosu. Boju isperite iznad kade sa nastavkom za tuš ili uđite u kadu ili tuš-kabinu i temeljno isperite boju sa kose.

Ne držite se precizno uputstava

Ako napravite promenu i kupite boju drugog proizvođača ili samo drugu nijansu istog proizvođača, obavezno pre farbanja pročitajte uputstvo i precizno ga se držite. Vreme držanja boje može se razlikovati od proizvođača do proizvođača, a i neke boje se nanose na vlažnu, a neke na suvu kosu.

PrintSkrin: YouTube/L'Oreal PrintSkrin: YouTube/L'Oreal

Kupujete premalo farbe

Uvek kupite dve kutije boje kako vam ne bi ponestala tokom postupka farbanja, naročito ako imate dugu, gustu ili kovrdžavu kosu.

Farbate sede polutrajnom bojom

Ako je više od polovine vaših vlasi sedo, koristite trajnu boju jer ih polutrajna neće dobro prekriti. Polutrajnu boju možete koristiti ako imate manje sedih vlasi.

Farbate se sami

Prednji deo možete dobro ofarbati sami, ali za kosu na potiljku vam je potrebna pomoć iz prostog razloga što taj deo ne vidite, pa ćete se farbati na slepo. Zamolite prijateljicu, člana porodice ili partnera da vam pomogne da ofarbate taj deo kose.

Pixabay Pixabay

Koristite ton boje koji ne odgovara vašem tenu

Postoje dva osnovna tona boje - topli i hladni. Ako vam se čini da izgledate umorno, da vam je ten žućkast ili bled, ili da vam je lice crvenkasto, ili da po njemu imate mrljice, verovatno koristite ton boje koji ne odgovara vašem tenu.

Ženama koje se lako zacrvene i izgore na suncu bolje stoje hladniji tonovi, odnosno pepeljasti i bež jer će topli tonovi istaknuti crvenilo kože.

Žene maslinaste puti koje lako pocrne trebalo bi da koriste toplije tonove, odnosno medne, karamel, bronzane i zlatne tonove. Neke žene nalaze se u sredini, pa im stoje i hladni i topli tonovi boja za kosu.

Dobro ofarbana kosa traži i dobru frizuru i šminku - priuštite sebi još koji minut uživanja u videu o sređivanju:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin Bg

    5. novembar 2016 | 22:13

    Ne lupetajte. Bolje ja ofarbam zenu nego tzv. frizeri "skolovani"!

  • Lena

    5. novembar 2016 | 19:57

    Da se moze sam u kucnoj radinosti ne bi bilo trogodisnje skole za frizere

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA