≫ 

Ovih 5 namirnica nikako ne smete da jedete posle 19 h, jer se lepe NAJVIŠE OD SVIH (FOTO)

Za mršavljenje je definitivno veoma važno da imate sat - ali nije zgoreg još jednom pomenuti za koje je namirnice on najvažniji

  • 13

Postoje namirnice koje su veoma važne za naš organizam i koje možete da jedete i kad ste na dijeti, ali umereeno i nikako posle 19 sati. I to je pravilo kog bi morali da se pridržavaju svi koji žele da izgube kilograme. Ipak, ako vam kasno uveče dođe neodoljiva želja za hranom, pojedite nešto niskokalorično i skromno, ali ovih pet namirnica morate da precrtate sa liste!

Ako sad počnete da radite ovih 6 stvari, smršaćete do Nove godine

SALCE TOPI, IMUNITET JAČA: Uz ovaj napitak nećete se ni ugojiti ni razboleti (RECEPT)

Dakle, ovako stoje stvari.Predstavljamo spisak zabranjene hrane posle 19 sati:

Prženi krompirići

Printksin: Facebook/Tasty Printksin: Facebook/Tasty

Masna, teška hrana je, očigledno, krcata kalorijama i masnoćama, ali i teško padne na želudac jer joj treba duže da se svari, zbog čega se ujutro možete osećati umorno i tromo, odnosno nenaspavano. Ako ste kasnije uveče gladni, umesto kalorične, masne hrane kao štosu prženih krompirići izaberite manji sendvič sa hlebom od celog zrna i ćuretinom.

Crveno meso

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Kao i masna hrana, i crveno meso može biti veoma težak za želudac zbog čega biste mogli teško da zaspite jer se crveno meso sporo vari. Ovo meso je najgori izbor hrane posle 19 časova, ali i velika porcija piletine ili svinjetine imaće jednako loš učinak. Ne morate u potpunosti da izbegavate belančevine, samo pazite da jedete krto meso u malim količinama, poput ćurećih prsa ili šoljice jogurta. Saznajte i koje tri namirnice morate da jedte svaki dan ako želite da smršate.

Ljuta hrana

Foto: Profimedia/imageBROKER Foto: Profimedia/imageBROKER

Uživanje u ljutoj hrani posle 19 sati može vas koštati dobrog sna. Osim toga, prezačinjenai veoma pikantna hrana stvaraju neki oblik korozije u želucu, pa često uzrokuje nadutost i probavne smetnje, naročito ako pola sata nakon konzumiranja takve hrane mirujete.

Testenina

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Testenina je jedan od najkaloričnijih ugljenih hidrata - ako pojedete jednu porciju testenine, možete uneti čak 400 i više kalorija, a one se najviše skupljaju na predelu stomaka. Testenina će mnogo manju štetu napraviti ako je konzumirate ranije tokom dana, na primer, pre vežbanja kada telo traži veću količinju ugljenih hidrata.

Čokolada

Foto-ilustracija: Pixabay Foto-ilustracija: Pixabay

Ne samo da je čokolada puna kalorija i šećera, nego sadrži i kofein koji može poremetiti san. Čokolada nas ne čini sitijima, pa ako žudite za čokoladom, to ne mora da znači da ste gladni, nego da jednostavno imate potrebu za slatkim. Bolji izbor biće topli čaj ili čaša čokoladnog mleka sa niskim procentom masnoće. Ako vam je potrebno nešto što će vas bolje zasititi, pojedite kreker od graham brašna i jednu kašiku namaza od lešnika ili nekog drugog orašastog voća uz pola šoljice mleka, piše portal Zadovoljna.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA