≫ 

Šokiraće vas sastojci koje svakodnevno jedemo u normalnoj hrani, a da o tome nemamo pojma

Nećete verovati šta svakog dana progutate, i to više puta

  • 3

Kada ste poslednji put pročitali deklaraciju na namirnicama koje kupujete svakodnevno? Bilo bi dobro da vam to postane rutina, jer može da vas šokira sastav onoga što jedete. Naime, neke uobičajene namirnice sadrže sasvim bizarne sastojke.

Uzela je ostatke od hrane i krenula da ih maže po licu! Kad je završila, svi su se zapanjili kako moćno izgleda (VIDEO) (FOTO)

Govedina ili svinjetina u jogurtu

Mnoge vrste jogurta, pogotovo oni sa manje masti, sadrže želatin. On se obično sastoji od tetiva, ligamenata i kostiju svinja i krava, koji su prokuvani u vodi. Ovakav želatin je bogat kolagenom, pa se često može naći i u nekim poslasticama, piše Daily Mail.

Kosti u šećeru

Ukoliko šećer nema prirodnu belinu, neki proizvođači dodaju ugljenisane kosti životinja, nazivajući ih prirodnim ugljenikom, da bi dobili željenu boju.

Foto: sxc.hu/wax115 Foto: sxc.hu/wax115

Morski plodovi u bananama

Banane mogu da budu prskane pesticidima koji sadrže supstance životinjskog porekla, a najčešće u sebi imaju ljušture škampa i kraba.

Svinjska mast u pilećim batacima

Ako pročitate dobro deklaraciju, možete uveideti da na skoro svakom pakovanju pilećih bataka pise da sadrže obrise svinjske masti. Ovo je važno za ljude različitih veroispovesti, kao i za mnoge bolesnike koji imaju preciziran režim ishrane.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Bube u obojenim slatkišima

Skoro svi dezerti koji su obojeni prirodnom crvenom bojom imaju u sebi sastojake životinjskog porekla. Njalepša crvena boja se dobija kada se insekti prokuvaju sa natrijum karbonatom.

Delovi dabra u sladoledu

Neki sladoledi sadrže kastoreum, mirišljavu izlučevinu želzde koja se nalazi iznad dabrovog analnog otvora. Najčešće se može sresti u sastavu sladoleda od vanile i maline.

Printskrin: YouTube/Vindog Unleashed Printskrin: YouTube/Vindog Unleashed

Ljudske dlake u hlebu

Neki hlebovi i paste sadrže L-cistein da bi im se produžio rok trajanja. L-cistein je aminokiselina koja se nalazi u ljudskom telu, a najlakše se izdvaja iz dlake kose.

Ose u smokvama

Ose se često hrane sokom mladih polodva smokvi, pa se zavuku u samo voćke i često tamo uginu. Gotovo je nemoguće primetiti mrtve ose u smokvama, a postoji i tvrdnja da su one zdrave, jer sadrže proteine.

Pogledajte kako izgleda jedan neuobičajeni obrok.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA