≫ 

Indijska hit dijeta od 3 sastojka: Smršajte bez gladovanja i bez izbacivanja ugljenih hidrata

Pošto znamo da jedva čekate proleće i sunce, spremite se na vreme da ga pozdravite u najboljem izdanju - šlank, a puni energije

  • 2

Da li ste ikada čuli za takozvanu indijsku dijetu? Izgleda da na Zapadu ovaj način ishrane postaje sve popularniji, a uglavnom je baziran na jelima od pirinča, zbog čega se na ovoj dijetetskoj kuri nećete osećati umorno, a istovremeno ćete gubiti kilograme.

ZA 10 DANA 10 KILOGRAMA MANJE: Ovakav rezultat ćete postići uz samo jednu namirnicu, a imate je svi u kući!

Stavite ova 3 sastojka u kafu: Posle samo 2 gutljaja metabolizam će vam biti brži nego ikada pre (RECEPT)

Ova dijeta ne zahteva mnogo odricanja, a bazira se na pirinču i još nekoliko veoma važnih namirnica:

Kari i cimet

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Dijeta je bogata jelima koja sadrže dosta ugljenih hidrata, a na samom vrhu lestvice najpoželjnijih namirnica nalazi se pirinač sa karijem i cimetom. Kao što je već poznato, kari je u Indiji vrlo popularan začin, a ima mnoge prednosti, od toga da ubrzava metabolizam do toga da nam pomaže da topi kilograme. Potrebno ga je uzimati u manjim količinama, a dokazano sprečava gomilanje masnih naslaga.

Nedavna istraživanja sprovedena u Holandiji pokazala su kako konzumiranjem karija u dve nedelje možemo izgubiti i do četiri kilograma, bez potrebe za nekim dodatnim izmenama u načinu ishrane. A tu je i cimet, koji dokazano smanjuje apetit, na način da nežno obavija površinu želuca i stvara osećaj sitosti.

Pirinač

Foto: psd via Foter.com / CC BY Foto: psd via Foter.com / CC BY

Što se tiče pirinča, dovoljno je spomenuti kako mnogi lekari kašu od pirinča preporučuju pacijentima koji imaju bilo kakvih problema sa crevima, a kuvani pirinač u kombinaciji s mlekom izvrstan je dijetetski proizvod. Jedna od najvažnijih funkcija je ta da čisti organizam od toksina, a upravo je to i jedan od razloga zašto je u Indiji niska stopa ljudi obolelih od raka i drugih bolesti povezanih sa visokim nivoom holesterola.

Pirinač naše telo obogaćuje vitaminima mineralima, a samo neki od korisnih sastojaka koje sadrži su: vitamin E, kalijum, fosfor, cink, gvožđe, kalcijum i jod. Takođe, još jedno bitno svojstvo koje je čini efikasnim jeste i to što sadrži osam esencijalnih amino-kiselina koje nam daju energiju, teraju nas na fizičku aktivnost i sprečavaju umor mišića.

Crni čaj

Foto-ilustracija: Pixabay Foto-ilustracija: Pixabay

Još jedan sastojak indijske dijete jeste i crni čaj, koji dokazano smanjuje apetit, poboljšava varenje, eliminiše metale, tekške soli, kao i višak tečnosti u organizma i smanjuje količinu masnoće u telu. Ali ni sa njim se ne sme preterivati, baš kao ni sa zelenim čajem, kafom i bilo kojim drugim proizvodom koji sadrži kofein, pa ih je potrebno pravilno dozirati (dve-tri šoljice dnevno).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Groficaofica

    24. januar 2017 | 10:10

    Gde ste videli debelog Indusa? Mrsavi su jer su siromasni,a izgleda da cemo i mi postati slang

  • Marko cg

    24. januar 2017 | 13:04

    Sirotinja se od leba goji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA