Povratak drapinga: Neobična tehnika senčenja lica iz 80-ih je ponovo u modi (FOTO) (VIDEO)

Kao i u modi, okreće se krug i u mejkapu, pa je sad popularna tehnika senčenja lica koju su koristile naše mame

  • 1

Direktno iz sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka na mejkap scenu vraća se tehnika konturisanja lica pod nazivom draping. Budući da u to vreme nisu postojali bronzeri, hajlateri, prajmeri, šajmeri niti toliko različitih nijansi rumenila kao danas, žene su za isticanje kontura lica koristile razne nijanse rumenila.

Zaboravite KONTURING! Novi trend u šminkanju je NONTURING (FOTO) (VIDEO)

(VIDEO) (FOTO) Naučite kako da iskoristite sve prednosti KONTURINGA uz novi Telegrafov modni editorijal!

Rumenila su korišćena obilato i na sve načine - kao senke za oči, da istaknu ruž i da naglase jagodične kosti obraza - i bila su izuzetno popularna.

Danas je draping veoma popularan i nije mnogo drugačiji od tehnike koja se tada primenjivala s tim što je sada paleta rumenila znatno bogatija - od mat do izuzetno sedefastih rumenila, od najtamnijih do najsvetlijih nijansi u kompakt pakovanju, duo, trio ili kvatro rumenila.

A photo posted by Vanessa Collins on

Za ovu tehniku važno je znati da se rumenila dele na kajsijasta, rozikasta i razne nijanse burgundi boje. Pravilo po kome se draping tehnika pravilno izvodi podrazumeva upotrebu dva rumenila za konturisanje obraza. Jedno rumenilo bi trebalo da bude tamnije nijanse, a drugo malo svetlije, ali najvažnije je da oba rumenila potiču iz iste boje. Ukoliko želite da nanesete rozikasto rumenilo, onda treba da birate tamniju i svetliju nijansu iz iste palete ali različite samo u par nijansi.

A photo posted by Kararlı Kadınlar on

A photo posted by eleven on

Drugo pravilo glasi: za draping se koriste dve četkice. Prva treba da bude ona koja podseća na lepezu, pljosnata četkica kojom se prilikom senčenja izvlačile konture najpravilnije. Druga može da bude okrugla, ali nije nužno da ima oštriju ivicu kojom se izvlači kontura već je važno da se sa njom može senčiti izvučena kontura.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA