DOKAZANO: Ova pesma može da nasmeje svaku bebu (VIDEO)

Bebe zbog ove pesme ne skidaju osmeh sa lica

  • 1

Da li ste znali da postoji jedna pesma na svetu koja može da usreći i nasmeje baš svaku bebu? Da, tako je i za to postoje naučni dokazi. Reč je o pesmi

popularne i nagrađivane pevačice Imodžen Hip "The Happi Song" ili "Srećna pesma".

Roditelji, nije najstresnija 2. godina života vašeg deteta, evo kada počinju prave muke

DNEVNIK JEDNE MAME: Pričam često o svom detetu, a žene bez dece samo prevrću očima

Ova numera nosi mnogo razloga za osmeh, a ujedno je prva pesmica za koju je naučno ispitano i dokazano da uveseljava i usrećuje bebe.

Naime, BETC iz Londona, psiholozi Kasper Edimen i Loren Stjuart iz "Goldsmitha" i "Felt Music" učestvovali su zajedno sa Imodžen u produkciji ove numeru, a ona je upravo kreirana da razveseli i usreći decu.

U projektu je učestvovalo i 1.000 roditelja koji su u anketama naveli koji zvukovi najviše usrećuju njihove mališane. Najpopularniji je bio zvuk kijanja, a potom smeh bebe i oglašavanje raznih životinja.

Foto-Ilustracija: Profimedia/Alexandre Jacques Foto-Ilustracija: Profimedia/Alexandre Jacques

Ova je pesma duga dva i po minuta, vodi decu na melodično putovanje, ima slatku liriku i smešne zvukove, govori o nebu, okeanu, biciklu, podmornici životinjama... urađena je u 4/4 tepmpu i u Es-duru jer je dvogodišnja ćerku Imodžen Hip najviše reagovala na ton Es dok je u studiju radila na ovoj kompoziciji.

Činjenica jeste da svaka beba kad čuje "Srećnu pesmu" ne može da skine osmeh s lica. Poslušajte je i vi i pustite je vašoj bebi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    3. februar 2017 | 22:15

    Још само да бебе (на)уче енглески.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA