Kada masturbiramo, radimo 2 neverovatno dobre stvari za naše zdravlje i jednu prilično opasnu!

Ili što bi se reklo - ko mastrurbira svakoga dana drži doktora daleko od kuće. Dobro, možda nije baš tako, ali evo nekih dobrih i nekih loših efekata samozadovoljavanja

  • 13

Masturbacija, jedan od poslednjih društvenih tabua. Zato dobro pripazite sa kim pričate o svojim navkama u vezi sa samozadovoljavanjem jer vam taj neko sigurno neće ispričati sve šta njemu to isto u životu znači. A retko ko će vam objasniti da, osim zadovoljstva, ova aktivnost ima i dobre i loše efekte na zdravlje.

Masturbirala sam svaki dan nedelju dana, a to preporučujem i svim ženama - evo zašto!

Ako primetite ovih 5 znakova, to znači da PREVIŠE MASTURBIRATE!

Ali koliko nas zaista masturbira?

U jednoj nedavnoj studiji 5.000 muškaraca i žena starosti od 18 do 34 godine upitano je jekoliko često oni to rade.

Uprkos društvenom ubeđenju koje nam govori da muškarci češće masturbiraju nego žene, žene nisu mnogo daleko budući da je 83 procenta učesnica u ovom istraživanju priznalo da redovno masturbira. Trećina ispitanica rekla je da masturbira nekliko puta sedmično, a 12 odsto njih izjavilo je da masturbira svakodnevno.

Kada je reč o muškarcima, 94 procenta ispitanika reklo je da masturbira, ogromnih 60 procenata reklo je da to radi nekoliko puta nedeljno, dok 35 odsto čini svakoga dana.

Iako je studija Univerziteta Indijane otkrila da je poslednjeg meseca masturbiralo 57 odsto muškraca, činjenica je da ljudi to rade - svi to rade.

Dakle, koji su to sporedni efekti masturbiranja?

1. Prevencija bolesti

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Studija Medicinske škole sa Harvarda bavila se 18 godina seksualnim životom 32.000 zdravih mladića - kod 3.839 kasnije je dijagnostikovan rak prostate. Istraživači su ispitivali ljude koliko traje u proseku njihov vrhunac tokom jednog meseca i rezultati su bili iznenađujući.

Muškarci stari od 40 do 49 godina koji ejakuliraju 21 put ili više puta mesečno imali su 22 odsto manji rizik da im se razvije ova bolest u odnosu na one momke koji su ejakulirali između pet i sedam puta.

Masturbacija je takođe korisna za žene jer imam može pomoći u borbi sa infekcijama urinarnog trakta.

2. Oslobađa stresa i bola 

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Poput mnogih drugih aktivnosti,  masturbacija oslobađa hormon endorfin koji nas čini srećnim.

- I muškaraca i žene masturbiranje oslobađa stresa, to je vreme kada mogu da komuniciraju sami sa saobom (u zavisnosti emocionalnog stanja i potreba), a za neke je čak mogućnost za veću samosvet, introspekciju i lične uvide - kaže dr Džordan Tišler za Medical Daily.

Dokazano je da masturbacija omogućava bolji san i smanjuje menstrualne bolove.

3. Put ka zavisnosti

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Ali nisu svi sporedni efekti masturbacije dobri. Terapeut Di Vagner kaže za Medical Daily da samozadovoljavanje može "da služi kao način za izbegavanje insimnosti sa drugima, a to na duži rok može izazvati nervozu".

Takođe, masturbacija u mozgu stimuliše centar zadužen za "odgovor-nagradu", a to znači da je moguće postati zavisnik od orgazma.

Ova zavisnost ne samo da nije dobra za mentalno zdravlje već može biti štetna zato što zahteva sve više i više stimulacije da bi se postiglo zadovoljstvo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA