≫ 

Bez testa i lekara: Evo kako da saznate da li nosite dečaka ili devojčicu

Ovo je nov trik da otkrijete da li ćete dobiti sina ili ćerku, a nema veze sa bapskim pričama

  • 9

Iako ne planirate da uskoro ostanete u drugom stanju, verovatno već sada imate osećaj šta želite - dečaka ili devojčicu. Pol bebe određen je u trenutku začeća, a sada možda možete na nov način da otkrijete da li ćete dobiti Mišu ili Mašu.

Zadivljujuće: 9 meseci trudnoće u samo 4 minuta (VIDEO)

ZAŠTO JE BOLJE DOBITI ĆERKU NEGO SINA? Evo kroz šta prolaze žene koje nose muško dete

Za razliku od bapskih priča vezanih za izgled trudničkog stomaka i jutarnje mučnine, ovaj način "naslućivanja" potvrđuje jedna naučna studija.

U opsežnoj studiji publikovanoj u časopisu "Plus One" praćeno više od 68 miliona porođaja za 23 godine, naučnici su došli do zaključka da žene koje su se malo ugojile tokom trudnoće imaju veće šanse da rode devojčicu - 51 odsto beba koje su rodile mame koje su se ugojile manje od 20 kilograma tokom trudnoće bile su devojčice.

Naravno, ova studija identifikovala je korelaciju, a ne uzrok. To ne znači da ćete ako pazite na liniju dobiti devojčicu (genetika i onaj srećni trenutak određuju pol deteta).

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Međutim, kilogrami koje dobijate tokom trudnoće mogu da predvide da li ste pobedili generalne šanse: nešto više od 51 odsto svih rođenih beba (uključujući i one u ovoj studiji) jesu dečaci.

Istraživači još uvek ne mogu u potpunosti da objasne odnos između telesne težine i verovatnoće da će žena roditi dečaka ili devojčicu, ali otkrili su da su veće šanse da će žena sa malom kilažom i izgubi bebu - izgubiti muški fetus. Jedan od razloga je to što dečaci zahtevaju više hranljivih materija za rast i razvoj, tako da je manja verovatnoća da će ih do kraja termina izneti majke koje ne unose dovoljno kalorija, tvrde naučnici.

Foto-Ilustracija: Profimedia/Alexandre Jacques Foto-Ilustracija: Profimedia/Alexandre Jacques

A to, opet, svakako ne znači da ćete izgubiti bebu ako se ne ugojite dovoljno.

Američki kongres akušera i ginekologa preporučuje da bi trudnica trebalo da se ugoji od 12 do 16 kilograma ako želi zdravu bebu - bilo devojčicu bilo dečaka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mitar iz Dubica!

    14. februar 2017 | 11:24

    Samo zacece i pol deteta odlucuje gospod svedrzitelj,mi smo samo obicni gresnici na ovoj zemlji.

  • Cu

    14. februar 2017 | 11:18

    U trudnoći sam dodala 10 kg. Rodila u 40 toj nedelji (zamalo da prebacim termin) hvala Bogu zdravog dečaka. Mislim da su ta njihova istraživanja bezveze.

  • M

    14. februar 2017 | 09:55

    Sve vi znate ma bolje od doktora znate,problem je sto se kod nas uopste ne radjaju,jos malo cemo izceznuti kao dinosaurusi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA