ANTIBEBI pilule čuvaju žene od ove 3 OPASNE i SMRTONOSNE bolesti

Ovo je nadjuža studija ikada sprovedena na svetu u vezi sa efektima uzimanja kontraceptivnih pilula

  • 7

Žene koje su uzimale pilule za kontracepciju bile su zaštićene od pojedinih vrsta raka i do 30 godina, tvrdi najnovije istraživanje.

Evo šta se dešava sa vašim bubrezima i mozgom kada nosite šminku

Revolucionarno otkriće ruskih naučnika: Tvrde da su otkrili lek za rak, evo koji je!

Pripadnice lepšeg pola koje koriste kontraceptivne pilule imaju manji rizik za dobijanje raka creva, endometrijalnog raka i raka jajnika u poređenju sa ženama koje ih nikada nisu uzimale, pokazalo je istraživanje Univerziteta u Aberdinu.

Naučnici su takođe posmatrali i rizik od svih drugih vrsta raka kod žena koje su pile pilule tokom njihovih reproduktivnih godina i otkrili da on ne vodi do novih rizika kasnije u životu.

Istraživači su posmatrali 46.000 žena tokom 44 godine i zbog toga su mogli da posmatraju dugoročne efekte, ako ih ima, kada je pilula u pitanju.

"U ovom ogromnom vremenskom periodu sakupiil smo dragocene podatke koji otkrivaju da žene koje su uzimale kontraceptivne pilule imaju znatno manji rizik za obolevanje od 3 vrste raka. Ovi zaštitni efekti pilule traju i do 30 godina nakon što su žene prestale da je uzimaju i nismo pronašli nove rizike u kasnijim fazama njihovog života", objašnjava dr Lisa Ajversen.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sone

    22. mart 2017 | 12:28

    A sta ce sutra otkriti ti naucnici koji svaki dan menjaju mislje nje da je dobro sebi odseci ruky mozda ce veca i bolja izrasti

  • Mile

    22. mart 2017 | 14:26

    Ovo su visegodisnja ispitivanja I verujem u statistiku. Veci uzorak ispitanika na dugo godina daje tacnije rezultate. Nauka hapreduje i svaki dan se nesto novo sazna.

  • mama

    23. mart 2017 | 13:08

    Све је лаж

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA