Kakve veze starija braća imaju sa gej populacijom?

Iza ova pomalo čudne konstatacije koja izgleda proizvoljno stoje naučne ideje

  • 2

Seksualna orijentacija, želje i nagoni za ljude su oduvek misteriozno polje. I bez obzira na to koliko se nauka trudi da ih objasni, uvek se čini da nešto u teoriji ne stoji.

Ovaj eksperiment otkriva da li ste prikriveni gej

NISU GEJEVI: Pipnuli su penis drugog muškarca prvi put u životu. Njihove reakcije su urnebesne (VIDEO)

Zato i izgleda da istraživači gube vreme sa teorijom koja kaže da imati starijeg brata povećava šanse da neko bude homoseksualac.

U poslednje vreme istraživači kao da su zaglavljeni s idejom pod nazivom “efekat bratskog redosleda rođenja”. Ova teorija sugeriše da muškarci koji imaju starijeg brata imaju veće šanse da budu gej. U stvari, istraživanja pokazuju da se sa svakim starijim bratom šanse za to povećavaju.

Foto: Profimedia/Newscom Foto: Profimedia/Newscom

Ova teorija priznaje samo biološku braću i navodi da nije bitno da li braća žive zajedno ili odvojeno. Kada su u pitanju dame, teorija nema nikakvu težinu.

Podaci ukazuju na to da imati stariju braću jeste važan faktor u homoseksualnosti. Prema seks istraživaču Majklu Bejliju iz tima Univerziteta Nortvestern, šanse se kreću na ovaj način.

- Pod pretpostavkom da je čovek koji nema stariju braće ima dva odsto šanse da bude homoseksualac, čovek sa jednim starijim bratom ima 2,6 odsto šanse, sa dva, tri i četiri starije braće šanse su mu 3,5 odsto, 4,6 odsto, odnosno šest odsto - kaže Bejli.

Bejlijev tim svoju teoriju potkrepljuje i teorijom seks istraživača Reja Blančarda.

- Muški fetusi nose muške specifične proteine na Y hromozomu pod nazivom H-Y antigeni, a ti antigeni unapređuju razvoj heteroseksualne orijentacije kod muškaraca - kaže Blančard.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Ovi antigeni nisu prirodni u ženskom telu, tako da će ih majka koja je trudna sa dečakom doživeti kao okidač za proizvodnju antitela majke. Ova antitela će se, zauzvrat, vezati za HY antigene kako bi ih sprečila da funkcionišu i zauzvrat će ometati seksualni diferencijaciju moždanih centara koji posreduju u muškoj seksualnoj orijentaciji.

Ako majka drugi put ima mušku trudnoću, antigeni u njenom sistemu će se povećati i podići verovatnoću da će sledeće dete biti gej.

Iako iza ove teorije stoje validna naučna istraživanja, ništa nije stvarno dokazano, a činjenica da to ne funkcioniše isto kod žena otvara neka pitanja.

Na kraju, ima dosta homoseksualaca koji uopšte nemaju stariju braću.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Noćna ptica

    26. mart 2017 | 12:40

    To je takva glupost. Pa pre će, ako ćemo nekom logikom, biti homoseksualac ko ima stariju sestru kao model identifikacije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA