Tajna za koju niste znali - ceo život farbate pogrešna jaja za Uskrs
Ako želite da spremite savršeno skuvana i ofarbana jaja za Uskrs, onda definitivno morate da prestanete da pravite ovu veliku grešku
Ako želite da provedete što manje vremena u kuvanju jaja kako biste se posvetili porodici i drugim zabavnim aktivnostima, onda definitivno morate da iskoristite ove trikove.
Nikad ukusniji omlet koji se sprema za 5 minuta i topi kilograme zahvaljujući jednom sastojku
Sveža jaja su odlična za omlete, ali ne i za kuvanje. Ako želite savršeno skuvana tvrda jaja koja se lako ljušte, najbolje je da koristite jaja koja su stara između 7 i 10 dana.
Najbolje od svega je što možete da ih spremite mnogo ranije jer tvrdo kuvana jaja u ljusci mogu da stoje u frižideru i do 2 nedelje.
Čuvajte ih u originalnoj kartonskoj kutiji kako jaja ne bi upila miris hrane u frižideru. Kada ih oljuštite, trebalo bi da ih pojedete istog dana.
U slučaju da koristite sveža jaja, u vodu za kuvanje stavite pola kašičice sode bikarbone jer će onda jaja biti mnogo lakša za ljuštenje.
(Telegraf.rs)
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Sava Savanovic prvi Srpski vampir
To i ja znam
Podelite komentar
Belasica
Ja ih isto tako farbam za Vaskrs. Samo nemam kokoške, kupujem jaja iz trgovine.
Podelite komentar