Belgrade Fashion Week drugo veče: Revije Bojane Jovetić i Boška Jakovljevića izazvale su veliku pažnju modne publike, medija i javnih ličnosti! (FOTO)

Kvalitet prezentacija upotpunile su kolekcije Olga Marković – Damstel in distress, Jasne Nikolić, Aleksandre &Yovanne Zistakis i Tijane Žunić

  • 0

Revijom Belgrade Design District designers otvoreno je drugo veče Belgrade Fashion Week-a.

 

Vesna Kracanović, Aleksandra Lalić, GetUp Jasmina Vujović, Atelje Alternativa by Daniela Glišić i Budislava Keković predstavile su originalne i različite kolekcije. Revije Bojane Jovetić i Boška Jakovljevića izazvale su veliku pažnju modne publike, medija i javnih ličnosti. Kvalitet večerašnjih prezentacija upotpunile su kolekcije Olga Marković – Damstel in distress, Jasne Nikolić, Aleksandre &Yovanne Zistakis i Tijane Žunić.

 

Vesna Kracanović predstavila je kolekciju za proleće/leto 2017 "Nonmissing parts" koja instrumentalizuje dizajnerkino promišljanje celine naspram parcijalnog i dovodi u pitanje odnos starog i novog. Kolekcija "Klarina lista grehova" dizajnerke Aleksandre Lalić osmišljena je kao kostimska ilustracija stereotipnih znakova povezanih sa ženstvenošću, kao i onih koji je ometaju.

 

Foto: Đorđe Tomić

Foto: Đorđe Tomić

 

Dizajnerka Jasmina Vujović je u svojoj novoj kolekciji "Paperwok" koristila materijal koji svojim karakteristikama oponaša lomljenje i izvijanje papira, dok zadržava sve odlike klasičnog tekstila - nosiv je i periv. Rezultat su višeslojnost i neočekivani ishodi koje koristi da formira kolekciju i prilagodi je ženskoj figuri.

 

Foto: Đorđe Tomić

Foto: Đorđe Tomić

 

Kolekcija Daniele Glišić se zove "Following the flower" a urađena je od prirodnih materijala kao što su svila, viskoza i pamuk, inspirisana je cvetnim motivom sa osnovne tkanine koja se prepliće kroz čitavu kolekciju, dok je kolorit pastelan.

 

Foto: Đorđe Tomić

Foto: Đorđe Tomić

 

Fokus kolekcije "Uveličanje" Budislave Keković je na zasebnim segmentima odevnog predmeta i njihovo naglašavanje, zadržava monohromatske okvire, drži se bazičnih krojeva, najjednostavnijih geometrijskih oblika, koji se obrtanjem i nabiranjem dovode u nove odnose.

 

Foto: Đorđe Tomić

Foto: Đorđe Tomić

 

Beogradska nedelja mode organizacijom ove revije nastavlja da podržava razvoj samostalnih autora i da kontinuirano radi na promovisanju prostora Belgrade Design Districta čiji kvalitetan sadržaj nije u dovoljnoj meri promovisan u javnosti.

 

Kolekcija Bojane Jovetić za proleće/leto 2017 "Something About Her"​ inspirisana je damama koje su smele u svom modnom izrazu. Kroz kolekciju se najviše provlače karneri, kao neizbežan trend ove sezone. Takođe, pored svile, kože i viskoze Bojana uvodi i teksas u beloj i srebrnoj boji, keper sa visokim sjajem i neizbežne metalne zipove. Ovu kolekciju na upečatljiv način upotpunila je obuća svetskog brenda Nine West.

 

Foto: Đorđe Tomić

Foto: Đorđe Tomić

 

Kolekcija Martini Vesto by Boško ne isključuje poslovni look, ali napušta stroge forme i dezene oneobičavajući svakodnevni izgled. Inspirisana je duhom sadašnjice i svim radostima života u metropoli. Ono što je važno spomenuti je to da je u ovoj sezoni kolekcija Martini Vesto by Boško obogaćena ženskim i dečijim modelima.

 

Najnovija muška kolekcija brenda PWL by Boško je mešavina urbanog i sportskog stila. Namenjena je muškarcu i ženi koji znaju da prepoznaju kvalitet, opuštenost i udobnost, cene materijale i forme prijatne za svakodnevno oblačenje i u stalnom su pokretu. Kolekcija nudi kombinaciju sofisticiranog sporty streetwear-a i savremenih materijala i formi.

 

Foto: Đorđe Tomić

Foto: Đorđe Tomić

 

Kao što smo navikli, Boško je napravio istinski scenski spektakl. Osim modela, na pisti su bili akrobatska grupa USB iz Niša, pevačice Nevena Božović kao manekenka i Tijana Dapčević koja je izvela upečatljivi muzički performans.

 

Damstel in Distress je brend donjeg veša dizajnerke Olge Marković. Osnovna inspiracija kolekcije Himera za proleće/leto 2017 je privlačnost skrivenog, iluzija nagog tela koje čeka da bude otkriveno.

 

Foto: Đorđe Tomić

Foto: Đorđe Tomić

 

Kolekcija "Feel" Jasne Nikolić namenjena je ženi koja uživa u svojoj ženstvenosti, eleganciji i prefinjenosti, fokus je na otkrivenim ženskim ramenima, kao i zvoncarama koje su se vratile u modu posle dužeg vremena.

 

Foto: Đorđe Tomić

Foto: Đorđe Tomić

 

Kolekcijom ,"Equality" za jesen 2017 dizajnerke Aleksandra i Yovanna Zstakis kreiraju celinu protkanu motivima ranih 70-ih godina, izraz oslobađanja i kreativnosti, urbanih formi tipičnih za sportsku odeću.

 

Foto: Đorđe Tomić

Foto: Đorđe Tomić

 

Nova kolekcija Tijane Žunić predstavlja interpretaciju aktuelnih trendova u svetu mode, odlikuju je kvalitetni i udobni materijali, klasični, a opet moderni krojevi i jarke boje kombinovane sa nezaobilaznom crnom i belom.

 

Foto: Đorđe Tomić

Foto: Đorđe Tomić

 

Bogatom programu druge večeri Beogradske nedelje mode prisustvovao je veliki broj poznatih ličnosti među kojima su bili Sara Jovanović, Lena Bogdanović, Marina Tadić, Anđelka Prpić, Miloš Nadaždin, Ilda Šaulić, Marija Srećković, Marija Tarlać, Aleksandra Jeftanović i mnogi drugi.

 

Foto: Đorđe Tomić

Foto: Đorđe Tomić

 

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA