≫ 

Milioni roditelja čuvaju DEČIJE ZUBE, a kad čujete razlog - KAJAĆETE se što i vi niste to uradili

Sačuvajte mlečne zube deteta jer mu to jednog dana može spasiti život

  • 7

Postoji jako dobar razlog da sačuvate mlečne zube deteta - i nisu sentimentalne prirode, već zdravstvene.

Zubobolja otkriva mnogo teže bolesti! Evo kako je to moguće

Broj zuba koje ste do sada izgubili otkriće vam koliko dugo ćete živeti

Sudeći po najnovijem istraživanju, mlečni zubi sadrže mnoštvo matičnih ćelija. U pitanju su posebne ćelije koje mogu da stvore zamensko tkivo ili neku drugu ćeliju u telu i izleče brojne bolesti.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Drugim rečima, u slučaju da detetu u nekom trenutku zatreba zamena tkiva, lekari mogu da iskoriste matične ćelije za stvaranje tog tkiva, bilo da je u pitanju, mišić, organ ili neki drugi deo tela.

Ako se sakupe i uskladište na pravi način, mlečni zubi mogu biti korišćeni za lečenje smrtonosnih bolesti koje dete ili član porodice može da dobije mnogo kasnije tokom života.

Ova opcija je odlična za sve roditelje koji su propustili šansu da uzmu matične ćelije iz pupčane vrpce nakon rođenja deteta.

Kako bi matične ćelije moge da urade svoj deo posla, potrebno ih je sačuvati na pravi način jer one tokom vremena gube svoja svojstva.

Za sada je najbolji način korišćenje usluga posebnih ustanova koje se otvaraju širom sveta koje se staraju da izvađeni mlečni zub što duže ostane svež.

U slučaju da se pojavi potreba za njihovim korišćenjem, matične ćelije mogu biti istog trenutka prebačene u bolnicu kako bi pomogle pacijentu.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA