≫ 

Evo da li je OPASNO jesti kuvana jaja sa ZELENIM ŽUMANCETOM

Da li vam se ikada desilo da ošljuštite kuvano jaje i vidite da je žumance zeleno?

  • 11

Sigurno vam se jednom desilo da naletite na zeleno žumance kada oljuštite kuvano jaje - međutim, da li je ono opasno?

OVO JOŠ NIKO NIJE URADIO: Farbala sam jaja KAFOM I PAPRIKOM - evo šta sam dobila (FOTO)

65% ljudi je smršalo kada su počeli da jedu jaja za doručak - ali samo ako su ovako spremljena

Na svu sreću, zeleno žumance nije opasno po zdravlje, i što je najvažnije, nije problem u jajetu, već u načinu na koji ga kuvate.

Evo u čemu grešite

Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Zeleni prsten se formira oko žumanceta kada izložite jaje previše visokoj temperaturi jer tada vodonik i sumpor u belancetu reaguju i formiraju gas vodonik-sulfid. On potom reaguje sa gvožđem u žumancetu i formira zelenkasto jedinjenje na mestu gde se povezuju žumance i belance.

Što duže kuvate jaje, to se više ovog gasa stvara i žumance postaje zelenije.

Ako želite da izbegnete ovo, kada voda proključa izvadite nakon 12 minuta i stavite u ledenu vodu kako biste zaustavili proces kuvanja.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    16. april 2017 | 10:17

    Da da sve je opasno jesti samo mekdonalds je zdrav!mrs bre

  • Vlaja

    16. april 2017 | 09:55

    Bilo dobro ili ne ceo zivot ga jedem i dalje cu

  • to je naj. ....

    16. april 2017 | 13:37

    Šta ima lepse nego na Vskrs pojesti jaje sa zelenim zumancem

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA