DOBRO GA ZAPAMTITE: Mislila je da je u pitanju obična povreda, a ispostavilo se da je znak SMRTONOSNOG raka

Ttinejdžerka iz Australije Ešton Pauel otkrila je kako se ono što je mislila da su obične povrede pretvorilo u rak. Ova priča, ipak, ima srećan kraj. Ona je u januaru završila sa hemoterapijom i sada ponovo ide u školu

  • 0

Ešton je osam dana nakon 14. rođendana, dijagnostifikovana akutna limfoblastna leukemija. Sve je počelo pre tri godine kada su joj se pojavili najobičniji simptomi gripa. Išla je kod doktora svake nedelja, ali kako nije bilo poboljšanja, njena mama je shvatila da nešto nije u radu.

 Miljana se posle porođaja loše osećala: Dok je držala bebu u naručju, lekari su joj rekli užasnu istinu (FOTO)

REVOLUCIJA U LEČENJU RAKA: Otkrivena čak DVA moćna leka i oba čine čuda!

Umorni ste non-stop? Mršavite? Sve vas boli? ODMAH idite kod lekara, možda je STVARNO nešto STRAŠNO!

Kada su počele da joj se pojavljuju neočekivane modrice na telu, Ešton je pitala mamu da li je ona ili neko u porodici bolovao od raka.

"Sledećeg dana otišli smo kod doktora, uradila sam analizu krvi i dva sata kasnije dobila poziv da se istog momenta vratim u bolnicu. Doktori su pričali neke stvari, koje nisam razumela, shvatila sam samo da imam leukemiju. Kada smo to čuli, mama je počela da plače, tata je bio u šoku, a ja sam ostala bez teksta", rekla je Ešton.

Prespavala je u bolnici i sutradan otputovala u Brizbejn. Na kraju je u bolnici ostala godinu dana.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

"Prošle su dve i po godine i konačno sam završila sa hemoterapijom. Za to vreme prošla sam kroz neke veoma strašne stvari, koje tinejdžeri ne bi trebalo da dožive. Nekoliko puta sam bila nadomak smrti. Dva puta sam imala gljivične infekcije u plućima, jedno veoma strašno i neprijatno iskustvo", rekla je 17-godišnja tinejdžerka.

Ona objašnjava kako to izgleda kada se jedn mlada osoba suoči sa rakom.

"Pobedila sam rak. Ne bih bila u stanju to da uradim da nije bilo moje mame, brata i njegovih drugova. Oni možda nisu svesni toga, ali mnogo su mi pomogli da sada budem živa".

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Iako ne postoje precizni simptomi leukemije, postoje neke pravilnosti, koje mogu ukazati na maligno oboljenje koštane srži, tkiva koja stvaraju krv.

Gubitak crvenih krvnih zrnaca dovodi do umora i bledila (anemije), manjak belih krvnih zrnaca do upornih infekcija, a nedovoljan broj krvnih pločica uzrokuje crvenilo na koži, modrice i krvarenja iz nosa. Uobičajeni simptomi leukemije su povišena telesna temperatura, groznica, slabost, zamor, gubitak apetita i težine, otečeni i osetljivi limfni čvorovi, jetra ili slezina, krvarenje iz desni, noćno znojenje, bol u kostima i zglobovima.

Ako primetite slične simptome, odmah se javite svom doktoru opšte prakse.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA