Šta da radite sa preostalim sendvičima, roštiljem i mesom posle Prvog maja? Postoji samo jedno rešenje za sve!

Otkivamo vam nekoliko praktičnih saveta, koji vam mogu pomoći ako ne znate šta ćete sa ostatkom mesa

  • 16

Skupili ste društvo u nekoj vikendici van grada ili Prvi maj obeležavate u prirodi? Bilo da ste u Topčiderskom parku ili Košutnjaku, ili nekom drugom izletištu van Beograda, problem nastaje kada posle obilnog obroka ostanu kilogrami i kologrami ispečenih ćevapa, pljeskavica, ražnjića, kobasica, pilećih krilaca i ostalih đakonija iz mesare.

PO SATIMA, VREME ZA 1. MAJ U GRADOVIMA SRBIJE: Jedite brže - evo gde i kada počinje kiša! (FOTO)

ROŠTILJALI SMO SA GRAĐANIMA: Evo šta se desi kada na uranak stignete u podne (VIDEO)

UPUTSTVO ZA PRAVLJENJE NAJBOLJEG PRVOMAJSKOG ROŠTILJA: Kako da tačno izračunate koliko vam mesa treba (FOTO)

Srbi su dobro poznati kao narod koji ne štedi kada je hrana u pitanju i uvek se plaše da ne bude malo. Tako je za proslave, svadbe, slave, ali i za Praznik rada, koji se tradicionalno obeležva uz roštilj.

To za posledicu ima ogromnu količinu nepojedene hrane.  Otkrićemo vam nekoliko praktičnih saveta, koji vam mogu pomoći ako ne znate šta ćete sa ostatkom mesa.

Foto-ilustracija: pixabay.com Foto-ilustracija: pixabay.com

Jelo obavezno treba ohladiti pre stavljanja u frižider. Za hlađenje prirodnim putem  potrebno je dosta vremena, jer je spoljašnja temperatura visoka. Zato se jelo u šerpi može staviti u drugu šerpu sa hladnom vodom da bi se što pre ohladilo. Za hlađenje treba oko pola sata.

Pečena i kuvana hrana može da stoji u frižideru u proseku dva do tri dana. Ako ste spremili veću količinu hrane koja će trajati dva do tri dana, izdvojite za obrok samo onoliko koliko ćete pojesti. Tako ćete izbeći da svaki put zagrevate celokupnu količinu.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Trebalo bi da budete oprezni sa sendvičima. Ukoliko pravite sendviče za izlet, izbegavajte maslac ili margarin. Ove namirnice na visokim temperaturama često užegnu.

Često se kvare i šunka, parizer i jaja. Najbolje je da sendviče pravite sa povrćem (salatama) ili, ako ste u mogućnosti, ponesite ručni frizider. Onda u obzir dolaze sve namirnice.

Sa druge strane s pićem nećete imati problema, jer će paketi neiskorišćenog piva, sokova i kiselih voda na red će doći neki drugi put.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    2. maj 2017 | 08:39

    Kakav savet :) mi nebi znali sami, da meso ohladimo i stavimo u frizider.

  • Margarin

    2. maj 2017 | 09:28

    za mazanje niti može da užegne niti da se ubudjavi. A ni insekti nisu zainteresovani. Jako je mala razlika u hemijskoj formuli margarina i PVC.

  • Haha

    2. maj 2017 | 11:04

    Dajte nekom ko nema ni to

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA