≫ 

Evo zašto nikako ne biste smeli da UKRADETE sapun iz hotela (VIDEO)

Zvuči neverovatno, ali učinićete dobro delo ako ga ne ukradete, već iskoristite!

  • 0

Sigurno ste se hiljadu puta pitali šta se dešava sa sapunom koji je jednom ili dva puta korišćen dok ste odseli u nekom hotelu?

Ovo pitanje postavio je Šon Sejpler, osnivač humanitarne organizacije Očistimo svet (Clean The World). Nakon što je posetio nekoliko hotela, Šon je dobio ideju kako da se iskoristi višak sapuna.

 Celog života ste pogrešno prali ruke! Evo kako se to radi (VIDEO)

Ako stalno bacate istopljene sapune, morate da uradite ovo. Potrebna vam je samo jedna stvar koju sigurno imate u kući (VIDEO)

SRBI UOPŠTE NE KUPUJU SAPUN I KOZMETIKU: Pivo i kafa na prvom mestu, prodavci zgroženi!

Posle kratkog istraživanja saznao je da svakog dana na deponijama završi dva miliona sapuna. Umesto bacanja, predložio je da se sapun iz hotelskih soba reciklira i sterilizuje, a zatim šalje širom sveta porodicama, koje žive u lošim higijenskim uslovima i to bez naknade.

Foto: Profimedia/Alamy Foto: Profimedia/Alamy

- Postoji velika razlika pranja sa sapunom, u odnosu na obično pranje. Sapun otklanja i do 65 odsto više bakterija nego pranje vodom - rekao je Šon.

Na ovaj način smanjena je količina otpada na deponijama, dok je sa druge strane napravljena razlika u životima mnogih. Prava vin-vin situacija.

Zato sledeći šut kada putujete i niste iskoristili hotelski sapun, jer ste poneli svoj, razmislite da li ćete ga uzeti kao suvenir, jer nekome će sigurno značiti.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA