≫ 

Zovu ga "HLEB koji stvara zavisnost" - evo kako da ga napravite kod kuće (RECEPT)

Hleb je jedno od najprostijih, a u isto vreme, najvećih zadovoljstava na svetu

  • 2

Ovih dana možemo da biramo između brojnih vrsta hleba, ali najbolji na svetu je, barem po reakcijama ljudi koji su ga probali - mlečni hleb.

 

UPOZORENJE STRUČNJAKA: Ako mislite da ćete biti ZRAVIJI I MRŠAVIJI ako ne jedete hleb - pravite VELIKU GREŠKU

 

Pomešao je brašno i sladoled, a kada vidite šta je izašlo iz rerne - pravićete to stalno (VIDEO)

 

Evo kako da ga napravite:

 

Sastojci

A post shared by Bake from Scratch (@thebakefeed) on

 

- 5 1/3 šolja brašna za hleb

 

- 1 šolja punomasne pavlake za kuvanje

 

- trećina šolje meda - 3 supene kašike mleka u prahu

 

- 2 velike kašike aktivnog suvog kvasca

 

- 2 velike kašike soli

 

- 3 velika jajeta

 

- 113 grama putera

 

- ulje

 

Priprema

 

A post shared by yuito (@bobo.goodlife) on

 

 

1. Ispržite trećinu šolje brašna i jednu šolju vode u tiganju na srednjoj vatri konstantno mešajući dok se ne stvori gusta pasta (otprilike 5 minuta). Dodajte pavlaku i med i kuvajte sa mešanjem dok se med ne rastvori.

 

2. Prebacite sve u posudu i dodajte mleko u prahu, kvasac, so, 2 jajeta i prostalo brašno. Mešajte sve dok ne dobijete glatko testo. Potom dodajte puter deo po deo dok se ne uklopi u testo. Sve vreme mešajte smesu dok ne postane glatka, sjajna i elastična.

 

3. Veliku posudu obložite uljem, prekrijte plastičnom folijom i pustite da se testo ne duplira na toplom mestu.

 

4. Podelite testo na veknice.

 

5. Ponovo pustite da se testo udvostruči na toplom mestu.

 

6. Unapred zagrejte rernu na 195 stepeni Celzijusa. Umutite preostalo jaje sa jednom velikom kašikom vode. Premažite vrh svake veknice i poprskajte ih sa malo soli.

 

Pecite sve dok hleb ne bude zlatne boje (50 - 60 minuta).

 

Uživajte!

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA